Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neapol nenastoupila k zápasu s Juventusem, o možné kontumaci rozhodne disciplinárka

Fotbalisté Neapole se nedostavili k večernímu šlágru italské ligy na hřišti Juventusu Turín a hrozí jim kontumační porážka 0:3. Klub z Kampánie ohlásil nákazu koronavirem v týmu, ale nepředložil potvrzení od místních zdravotních úřadů o zákazu cestování. Vedení soutěže proto v sobotu večer potvrdilo termín konání utkání.

Kouč Neapole Gennaro Gattuso
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Fabio Sasso

Zápas měl začít dnes ve 20:45 a fotbalisté mistrovského Juventusu byli připraveni podle zápasového protokolu, přestože se vědělo, že soupeř do Turína vůbec neodcestoval. Svěřenci trenéra Gennara Gattusa jsou totiž v karanténě poté, co byli pozitivně testováni záložníci Piotr Zieliňski a Eljif Elmas.

O osudu utkání definitivně rozhodne disciplinární komise v příštím týdnu. O situaci chce v pondělí mluvit se zástupci italské ligy i fotbalové federace ministr sportu Vincenzo Spadafora.

"Navzdory všem opatřením a striktním zdravotním pravidlům je jasné, že ani fotbal není vůči nákaze imunní. Chci zdůraznit, že zdraví musí mít přednost před jakýmikoliv dalšími zájmy," řekl Spadafora.

"Zdravotní úřady v Kampánii nařídily karanténu pouze blízkým kontaktům Piotra Zieliňského. Proto by měl být v tomto případě uplatněn protokol, který zajišťuje konání fotbalových zápasů navzdory jednotlivým případům nákazy v týmu," uvedli zástupci soutěže. Podle protokolu italské ligy by se mělo hrát, pokud má tým k dispozici 13 hráčů včetně minimálně jednoho brankáře.

Neapol testuje kompletní kádr a členy realizačního týmu od minulé neděle, kdy klub nastoupil v lize proti Janovu. Ten registroval první nakažené už před zápasem, od té doby se v jeho mužstvu objevilo více než 20 případů koronaviru. Sobotní zápas Janova s Turínem byl odložen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články