Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Atalanta dál pálí ostrými, Verona poprvé v sezoně prohrála

Fotbalisté Atalanty Bergamo nastříleli i ve třetím utkání italské ligy alespoň čtyři góly a po výhře 5:2 nad Cagliari zůstávají s devíti body stoprocentní. Nezaváhal ani AC Milán, který zvítězil 3:0 nad Speziou a vedle plného počtu bodů je zatím stoprocentní i v obraně. Verona naopak poprvé v nové sezoně italské ligy ztratila body, když podlehla v Parmě 0:1. První tři body získala Sampdorie Janov, která zvítězila 2:1 na hřišti Fiorentiny. V sobotním zápase Sassuolo přejelo jasně 4:1 Crotone, které je zatím bez bodu na dně tabulky. AS Řím po výhře 1:0 nad Udine poprvé v sezoně bodoval.

Fiorentina - Sampdoria
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it via www.imago-images.de

Čtvrtfinalista uplynulého ročníku Ligy mistrů rozhodl o zisku dalších tří bodů už v prvním poločase, který ovládl 4:1. V dresu Cagliari se prosadil při svém debutu v klubu bývalý dlouholetý stoper Atlética Madrid Diego Godín.

Na vysokém vítězství Atalanty se podílelo pět různých střelců včetně Alejandra Gómeze. Kapitán Bergama se tak dostal se čtyřmi trefami do čela tabulky střelců Serie A.

Porážce Verony 0:1 v Parmě nezabránil ani český záložník Antonín Barák, který odehrál 58 minut. O výsledku utkání rozhodla už první minuta. Jasmin Kurtič si naběhl na centr Yanna Karamoha a po 24 vteřinách zakončil do odkryté brány. Parma uspěla proti Veroně po čtyřech zápasech a připsala si první body v sezoně.

Poprvé v sezoně ztratil také Inter Milán, který remizoval 1:1 na hřišti Lazia Řím. "Nerrazurri" sice poslal do vedení v 30. minutě Lautaro Martínez, po změně stran ale srovnal hlavou Sergej Milinkovič-Savič. Lazio dohrávalo od 69. minutě bez vyloučeného kanonýra Cira Immobileho, který dostal červenou kartu za nesportovní chování, stejně jako v závěru na druhé straně Stefano Sensi.

První body pro Sampdorii

Sampdorii, která v úvodu ligy prohrála s mistrovským Juventusem i s nováčkem z Beneventa, poslal v závěru první půle do vedení Fabio Quagliarella z pokutového kopu. Po vyrovnání Dušana Vlahoviče se hosté radovali dvakrát, první gól jim ale rozhodčí kvůli hře rukou neuznal. Platil až Verreho oblouček po dlouhém odkopu brankáře Emila Audera.

V prvním poločase mužstva AS Řím i domácího Udine neproměnila slibné šance. Po změně stran začali lépe hosté. Pedro vystihl špatnou přihrávku soupeře a povedenou střelou s přispěním tyčky překonal brankáře Juana Mussa. Třiatřicetiletý křídelník se v Itálii trefil poprvé po letním příchodu z Chelsea.

Udine prohrálo i třetí zápas nového ročníku Serie A bez vstřeleného gólu.

AC Milán se proti nováčkovi prosadil až ve druhém poločase. Dvakrát skóroval portugalský útočník Rafael Leao, gól dal i francouzský obránce Theo Hernández.

Výsledky 3. kola italské ligy:

Fiorentina - Sampdoria Janov 1:2 (72. Vlahovič - 43. Quagliarella z pen., 83. Verre), Sassuolo - Crotone 4:1 (58. z pen. a 85. Caputo, 19. Berardi, 90.+3 Locatelli - 49. Simy z pen.), Udine - AS Řím 0:1 (55. Pedro), Bergamo - Cagliari 5:2 (7. Muriel, 29. Gómez, 37. Pašalič, 42. Zapata, 81. Lammers - 24. Godín, 52. Joao Pedro), Benevento - Boloňa 1:0 (66. Lapadula), Lazio Řím - Inter Milán 1:1 (55. Milinkovič-Savič - 30. Martínez), Parma - Hellas Verona 1:0 (1. Kurtič), AC Milán - Spezia 3:0 (57. a 78. Leao, 76. Hernández).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články