Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Coufal pomohl porazit Leicester, United a Liverpool dostaly výprask

Hodně překvapivých výsledků přinesla fotbalová Premier League. V pátek podepsal smlouvu a  v neděli už Vladimír Coufal spolu s Tomášem Součkem pomohli West Hamu porazit 3:0 favorizovaný Leicester. Bezprecedentní výprask dostali na vlastním stadionu hráči Manchesteru United, kteří prohráli s Tottenhamem 1:6. Jako spráskaný pes se vraceli ze stadionu Aston Villy hráči msitrovského Liverpoolu, kteří podlehli 2:7. Chelsea deklasovala další londýnský celek Crystal Palace 4:0 a teprve podruhé v sezoně domácí soutěže se radovala z výhry. Rozjetý Everton porazil Brighton 4:2 a vyhrál i počtvrté v ročníku. Fotbalisté Manchesteru City jen remizovali s nováčkem Leedsu 1:1.

Vladimír Coufal v dresu West Hamu
zdroj: ČTK/PA/Marc Atkins

Coufal si na tempo Premier League rychle zvykl. Defenziva "Kladivářů" až do nastaveného času nepustila nejproduktivnější útok soutěže do větší gólové příležitosti. 

"Odvedl skvělou práci, byl lepší, než jsem si vzhledem k okolnostem vůbec dokázal představit. Měl s námi pouze dva tréninky. Neměl mnoho času poznat spoluhráče a vstřebat naše pokyny, ale předvedl skvělý cit pro hru i velké zkušenosti," prohlásil o Coufalovi asistent Alan Irvine, který znovu zastoupil na lavičce hlavního kouče Davida Moyese.

Londýnský celek rozhodl dvěma trefami v prvním poločase. Nejprve se ve 14. minutě hlavou prosadil Michail Antonio a ve 34. minutě přidal druhý zásah Pablo Fornals.

V 83. minutě definitivně pojistil výhru hostů po rychlém brejku Jarrod Bowen. V závěru utkání dostal Coufal, který nastoupil na pravém kraji pětičlenné obrany, žlutou kartu za potažení Harveyho Barnese.

Liverpol: sedm gólů a domů

Liverpool nastoupil bez zraněného brankáře Alissona, který může po srážce na tréninku chybět podle trenéra Jürgena Kloppa až tři týdny. Jeho náhradník Adrián se hned podepsal špatnou rozehrávkou pod úvodní Watkinsův gól, během večera si ale vybral i porci smůly, protože třikrát inkasoval po tečovaných střelách.

Watkins završil gólem na 4:1 hattrick ještě před pauzou a stal se prvním hráčem po deseti letech, komu se takový kousek proti "Reds" v Premier League povedl. Po změně stran se dvakrát trefil kapitán Grealish a gól přidala i čerstvá posila z Chelsea Ross Barkley. Za Liverpool, který inkasoval v lize sedm branek poprvé od roku 1963, dvakrát skóroval Muhammad Salah.

Šestka na Old Trafford

Manchester United šel do vedení už ve druhé minutě po přesné penaltě Bruna Fernandese, od té doby už ale stříleli góly jen hosté. Nejprve využil obrovských zmatků v obraně "Rudých ďáblů" Tanguy Ndombélé a už v osmé minutě dokonal obrat po přihrávce Harryho Kanea Son Hung-min. Anglický kanonýr si připsal šestou asistenci v sezoně a vede ligovou statistiku.

United ke všemu hráli od 28. minuty bez Anthonyho Martiala, který byl vyloučen za oplácení Eriku Lamelovi. Vzápětí si navíc prohodili role Son Hung-min se zakončujícím Kanem a sám korejský útočník o chvíli později upravil na poločasový stav 4:1.

United poprvé od založení Premier League a po 1079 odehraných zápasech v soutěži inkasovali čtyři branky do poločasu. Na Old Trafford obdrželi "Rudí ďáblové" čtyři góly v ligovém utkání naposledy v roce 1957 právě od Tottenhamu.

A tentokrát to nebylo ještě všechno. Po změně stran přidali další trefy Serge Aurier a z penalty Kane. Kouč José Mourinho poprvé dovedl Tottenham k vítězství nad Manchesterem United, který dřív trénoval.

Arsenal za tři body

První branku v sezoně vstřelil Sheffield, na bodový zisk to ale znovu nestačilo. Trefa Davida McGoldricka v závěru už jen zmírnila porážku 1:2 na stadionu Arsenalu. "Kanonýři" si vytvořili náskok "slepenými" góly v 61. a 64. minutě, asistence Hectora Bellerína využili Bukayo Saka a Nicolas Pépé.

Mikel Arteta získal od nástupu na lavičku Arsenalu se svým týmem v domácích zápasech 29 bodů, pouze mistrovský Liverpool má od prosince lepší bilanci (34). Sheffield prohrál sedmý ligový duel v řadě teprve podruhé v klubové historii.

Chelsea rozhodla ve druhé půli

První poločas utání mezi Chelsea a Crystal Palace moc šancí nenabídl, ale po změně stran domácí dominovali. V 50. minutě při ligovém debutu za Chelsea otevřel skóre Chilwell. Třiadvacetiletý levý bek, který hrál stý zápas v Premier League, navíc za čtvrt hodiny připravil druhou branku pro kolegu z obrany Kurta Zoumu.

Nová brankářská jednička Chelsea Edouard Mendy
zdroj: ČTK/PA/Neil Hall

Hráči Crystal Palace dál chybovali a jejich porážku zvýraznil záložník Jorginho z pokutových kopů v 78. a 82. minutě. Chelsea s brankářem Edouardem Mendym poprvé v ligovém ročníku udržela čisté konto.

City, kteří v minulém kole doma utrpěli nečekanou porážku 2:5 s Leicesterem, začali lépe. Nejprve Kevin De Bruyne trefil tyč, v 17. minutě už skóroval Raheem Sterling. Hosté zahazovali šance a jejich kouč Pep Guardiola na svého mentora Marcela Bielsu nakonec nevyzrál, protože Leedsu v 59. minutě zajistil remízu čerstvý náhradník Rodrigo. Španělský reprezentant se dočkal premiérové trefy po letním příchodu z Valencie.

Brankář Ederson poté částečně napravil velkou chybu před inkasovaným gólem, když Rodrigovu hlavičku vyškrábl na břevno a v závěru ještě zlikvidoval "nájezd" Patricka Bamforda. Manchesterský tým má po třech odehraných zápasech jen čtyři body, Leeds jich ve čtyřech utkáních získal sedm.

Na domácím triumfu Evertonu měl velký podíl James Rodríguez. Kolumbijská akvizice z Realu Madrid vstřelila dva góly a jeden připravila pro Yerryho Minu. Další branku domácích zaznamenal Dominic Calvert-Lewin, který s šesti zásahy vede tabulku střelců anglické ligy. Za Brighton se prosadili Neal Maupay a Yves Bissouma.

Anglická fotbalová liga - 4. kolo:

Chelsea - Crystal Palace 4:0 (78. a 82. obě z pen. Jorginho, 50. Chilwell, 66. Zouma), ), Everton - Brighton 4:2 (52. a 70. Rodríguez, 16. Calvert-Lewin, 45.+2 Mina - 41. Maupay, 90.+2 Bissouma), Leeds - Manchester City 1:1 (59. Rodrigo - 17. Sterling), Newcastle - Burnley 3:1 (65. a 77. z pen. Wilson, 14. Saint-Maximin - 61. Westwood), Leicester - West Ham United 0:3 (14. Antonio, 34. Fornals, 83. Bowen), Southampton - West Bromwich 2:0 (41. Djenepo, 69. Romeu), Arsenal - Sheffield United 2:1 (61. Saka, 64. Pépé - 83. McGoldrick), Wolverhampton - Fulham 1:0 (56. Neto), Manchester United - Tottenham 1:6 (2. Fernandes z pen. - 7. a 37. Son Hung-min, 30. a 79. z pen. Kane, 4. Ndombélé, 51. Aurier), Aston Villa - Liverpool 7:2 (4., 22. a 39. Watkins, 66. a 75. Grealish, 35. McGinn, 55. Barkley - 33. a 60. Salah).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články