Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Neapol dala "pětku" Juventusu a Serii A vede o devět bodů, výprask nadělovalo i Bergamo

Hráči Neapole rozstříleli Juventus 5:1 a neúplnou tabulku vedou o devět bodů před turínským týmem a AC Milán. Právě AC zaváhalo na hřišti Lecce. Rossoneri smazali dvoubrankové manko, na hřišti dvanáctého celku ligy přesto jen remizovali 2:2 a podruhé za sebou ztratili. O další výprask se v 18. kole postarali fotbalisté Bergama, kteří rozstříleli Salernitanu 8:2. Čtvrtý Inter Milán zaostává za městským rivalem o bod, doma si poradil 1:0 s Veronou.

Neapolská radost
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / www.imagephotoagency

Neapol poslal do vedení po necelé čtvrthodině hry z dorážky Osimhen a "Stará dáma" v tu chvíli inkasovala první gól po osmi kolech. Nigerijský útočník ve 39. minutě připravil druhou branku pro Kvaraccheliju. Krátce nato snížil argentinský mistr světa Di María. Tři branky v úvodním dějství ve vzájemném ligovém utkání padly poprvé od dubna 1989.

Domácí ale žádné drama nepřipustili a od 55. do 72. minuty zasadili soupeři tři údery. Nejprve se prosadil Rrahmani, na něj navázal Osimhen, který si s 12 góly upevnil pozici nejlepšího střelce Serie A. Konečný výsledek stanovil Elmas.

Celek zpod Vesuvu vstřelil Juventusu pět branek v zápase Serie A teprve podruhé v historii soutěže a poprvé od listopadu 1988. Juventus tolikrát inkasoval v jednom duelu italské ligy naposledy v květnu 1993.

Svěřenci trenéra Spallettiho bodovali v 17 z dosavadních 18 utkání v ligové sezoně. Turínský tým prohrál po osmi kolech a kvůli horšímu skóre klesl na třetí místo.

Theo Hernández z AC v utkání proti Lecce
zdroj: ČTK / AP autor: Giovanni Evangelista

AC Milán po středečním vypadnutí z Italského poháru dnes nevyhrál třetí soutěžní duel za sebou. Na hřišti Lecce prohrával ve 23. minutě po Hernándezově vlastním gólu a Baschirottově trefě o dvě branky. Po pauze alespoň srovnali Leao s Calabriou. "Rossoneri" neprohráli s Lecce podeváté v řadě.

Interu se na rozdíl od AC povedlo částečně napravit remízu z minulého kola, výhru mu zajistil už ve třetí minutě argentinský mistr světa Martínez. Verona prohrála po dvou zápasech a je předposlední.

Poslední Cremona podlehla v souboji nováčků 2:3 Monze a nadále zůstává bez vítězství. Po 18. kole má na kontě pouze sedm bodů, od zavedení tříbodového systému v Serii A měly horší bilanci jen Ancona v sezoně 2003/04 (pět bodů) a Benevento v ročníku 2017/18 (jeden bod).

Špatné výsledky jen pár hodin po utkání odnesl odvoláním trenér Massimiliano Alvini. Dvaapadesátiletý kouč vedl Cremonu od června a šlo o jeho první angažmá v Serii A. Předtím vedl mimo jiné Perugii nebo Reggianu. Novým trenérem se v neděli stal Davide Ballardini. 

FC Turín prohrál se Spezií 0:1. Český reprezentant a stoper David Zima zůstal pouze na střídačce poraženého celku.

Vítězství Spezie zařídil po necelé půlhodině hry z penalty Nzola. Hosté bodovali v pátém utkání za sebou. Naopak turínský celek prohrál po čtyřech kolech a třech remízách v řadě a je devátý.

Fiorentinu oslabil vyloučením na Olympijském stadionu v Římě už ve 24. minutě obránce Dodo. Pět minut před koncem první půle se za domácí prosadil Dybala a mistr světa s Argentinou přidal po změně stran i pojistku. Svěřenci trenéra Mourinha bodovali v pátém kole za sebou a jsou sedmí, "Fialky" desáté.

Na drtivém triumfu Bergama se podílelo sedm střelců, pouze Lookman se trefil dvakrát, z toho jednou z penalty. Atalanta vstřelila pět branek už v úvodním dějství, což se jí v Serii A podařilo teprve podruhé v historii a poprvé od listopadu 1941. Osm gólů v ligovém utkání zaznamenala poprvé.

Římské Lazio zvítězilo na hřišti Sassuola 2:0 a naplno bodovalo po třech kolech. Na čtvrtý Inter Milán ztrácí stejně jako Bergamo a AS Řím tři body. Udine podlehlo doma Boloni 1:2 a v Serii A nevyhrálo podesáté za sebou.

Výsledek 18. kola italské fotbalové ligy

Neapol - Juventus Turín 5:1 (14. a 65. Osimhen, 39. Kvaracchelija, 55. Rrahmani, 72. Elmas - 42. Di María), Cremona - Monza 2:3 (67. Ciofani, 83. Dessers - 19. z pen. a 55. Caprari, 8. Ciurria), Lecce - AC Milán 2:2 (3. vlastní Hernández, 23. Baschirotto - 58. Leao, 71. Calabria), Sassuolo - Lazio Řím 0:2 (45.+3 Zaccagni z pen., 90.+4 Felipe Anderson), FC Turín - Spezia 0:1 (28. Nzola z pen.), Udine - Boloňa 1:2 (10. Beto - 59. Sansone, 80. Posch).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články