Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Neapol nezaváhala v Janově a odskočila AC Milán, Juventus prodloužil sérii

Náskok vedoucí Neapole v čele Serie A narostl na sedm bodů. "Partenopei" totiž vyhráli v Janově nad Sampdorií 2:0 a jejich hlavní pronásledovatelé z AC Milán remizovali 2:2 s AS Řím. Osmé vítězství v řadě s čistým kontem naopak zapsal Juventus a záslouhou lepšího skóre se posunul na druhé místo. Čtvrtý Inter Milán zaváhal, když gólem v nastaveném čase ztratil vedení a remizoval v Monze 2:2.

Eljif Elmas z Neapole se raduje z gólu v Serii A
zdroj: REUTERS

Neapol mohla jít v Janově do vedení už v 6. minutě, jenže Politanovu penaltu vyrazil brankář Audero na tyč. Favorit se gólu dočkal po necelých 20 minutách zásluhou Osimhena. Nigerijský útočník si 10. zásahem v ligové sezoně upevnil pozici v čele tabulky střelců.

V 39. minutě oslabil domácí vyloučením Rincón. Celek zpod Vesuvu přidal pojistku až v 82. minutě, kdy Elmas z pokutového kopu nezaváhal. Svěřenci trenéra Spallettiho bodovali v 16 z dosavadních 17 ligových utkání v sezoně. Sampdoria prohrála pět z posledních šesti kol a na první nesestupovou příčku ztrácí šest bodů.

AC Milán poslal do vedení po půlhodině Kalulu a v 77. minutě přidal druhý gól "Rossoneri" Pobega. Jenže za 10 minut snížil Ibaňez a v nastavení srovnal Abraham. Hosté, stále bez disciplinárně potrestaného trenéra Mourinha, remizovali ve třetím z posledních čtyř kol.

Juventus opět neinkasoval

Juventus v první půli výbornou formu z posledních zápasů nepotvrdil, naopak ho několikrát podržel Szczesny. Jeho brankářský protějšek Silvestri se zase blýskl proti Ruganiho hlavičce.

Krátce po změně stran v dobré pozici akrobatickým kopem minul Kean, ale na další velkou šanci hráči domácích dlouho čekali. Až v 86. minutě zblízka rozhodl Danilo po ideální přihrávce střídajícího Chiesy. Osmé Udine protáhlo čekání na výhru už na devět kol.

Danilo a Nicolo Fagioli z Juventusu oslavují gól
zdroj: REUTERS

Inter poslal do vedení v 10. minutě Darmian, krátce nato srovnal Ciurria, ale ještě v úvodní půli hostům vrátil vedení argentinský mistr světa Martínez po chybě obránce Marího.

"Nerazzurri" však pojistku nepřidali a ve třetí minutě nastavení vyrovnal Caldirola, odchovanec Interu. Monza drží patnácté místo.

Ve Florencii řádili "žolíci"

Dařilo se Fiorentině, která penaltou Nicolase Gonzáleze v nastaveném čase porazila Sassuolo 2:1. Český reprezentant Antonín Barák strávil vyrovnané utkání na lavičce.

Všechny góly padly až ve druhém poločase. Domácí Saponara těsně po příchodu na trávník otevřel skóre, ale v 57. minutě odpověděl proměněnou penaltou Berardi. Těsně před koncem však zahráli rukou v šestnáctce i hosté a další střídající hráč "Fialek" González z pokutového kopu rozhodl.

Fotbalisté Fiorentiny se radují z gólu v Serii A
zdroj: AP autor: Massimo Paolone

Fiorentina se posunula na devátou příčku v tabulce, Sassuolo je šestnácté.

Zima odehrál za Turín přes hodinu, Lazio ztratilo s Empoli

FC Turín potřetí za sebou remizoval 1:1, tentokrát na hřišti Salernitany. Dvaadvacetiletý stoper David Zima strávil na trávníku přes hodinu.

Český reprezentant se v 9. minutě ocitl blízko první brance v Serii A. Po rohovém kopu se k němu na malé vápno odrazil míč, jeho patičku ale mexický brankář Ochoa vyrazil. Turínský celek poslal do vedení Sanabria, krátce po změně stran vyrovnal Vilhena. Hosté zůstali na desátém místě, Salernitana nevyhrála už pět kol.

Lazio se rozešlo smírně 2:2 s Empoli, přestože vedlo o dva góly, a už tři zápasy čeká na vítězství. Náskok zajistili celku z věčného města Felipe Anderson a Zaccagni, ale soupeř v 83. minutě snížil zásluhou Caputa a v nastavení vyrovnal Marin.

Spezia doma remizovala s nováčkem Lecce bez branek. Hosté nenašli přemožitele už pět střetnutí.

Verona poslala Cremonu na poslední místo

V záchranářském souboji porazila Verona 2:0 Cremonu a opustila poslední místo. Na něj naopak klesl právě soupeř.

O teprve druhém triumfu Hellasu rozhodl dvěma góly v prvním poločase Darko Lazovič. Verona díky srbskému záložníkovi v Serii A uspěla po 11 zápasech, z nichž 10 prohrála. Nepříznivou sérii ukončila minulý týden remízou 1:1 s FC Turín.

V tabulce si polepšila na 18. místo, které jako první znamená sestup. Od příček zajišťujících záchranu ji dělí šest bodů. Na 19. příčce je o skóre Sampdoria Janov. Poslední Cremona, která jako jediná čeká na ligovou výhru, zaostává o dva body.

Bergamo zvítězilo 2:1 v Boloni a vyhrálo po sérii čtyř zápasů, během nichž získalo jediný bod. V tabulce se Atalanta posunula na šestou příčku, která jako poslední zaručuje start v evropských pohárech.

Domácí se sice ujali vedení zásluhou Riccarda Orsoliniho, ale hosté po přestávce skóre otočili díky Teunu Koopmeinersovi a Rasmusu Höjlundovi. 

Italská fotbalová liga - 17. kolo:

Fiorentina - Sassuolo 2:1 (48. Saponara, 90.+1 González z pen. - 57. Berardi z pen.), Juventus - Udine 1:0 (86. Danilo), Monza - Inter Milán 2:2 (11. Ciurria, 90.­+3 Caldirola - 10. Darmian, 22. Martínez), Salernitana - FC Turín 1:1 (49. Vilhena - 36. Sanabria), Lazio Řím - Empoli 2:2 (3. Felipe Anderson, 55. Zaccagni - 83. Caputo, 90.+4 Marin), Spezia - Lecce 0:0, Sampdoria Janov - Neapol 0:2 (19. Osimhen, 82. Elmas z pen.), AC Milán - AS Řím 2:2 (30. Kalulu, 77. Pobega - 87. Ibaňez, 90.+3 Abraham), Hellas Verona - Cremona 2:0 (9. a 26. Lazovič), Boloňa - Bergamo 1:2 (6. Orsolini - 47. Koopmeiners, 58. Höjlund).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články