Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Neapol padla s Interem a AC Milán se jí v tabulce blíží. Barákova Fiorentina jen remizovala

První porážku v sezoně musí skousnout Neapol, která v 16. kole italské ligy prohrála s Interem Milán 0:1. Vedoucímu týmu tabulky se díky bodové ztrátě přiblížilo AC Milán. Rossoneri porazili Salernitanu 2:1 a ztrácí na Neapol z druhého místa pět bodů. Fiorentina se záložníkem Antonínem Barákem jen remizovala s Monzou 1:1. Juventus zvítězil na hřišti Cremonese 1:0.

Utkání Inter Milán - Neapol
zdroj: Profimedia

Jediný gól v duelu Interu s Neapolí na San Siru vstřelil hlavou po necelé hodině hry Džeko. Soupeř Plzně v podzimní skupině Ligy mistrů vyhrál sedmý z posledních osmi zápasů a je čtvrtý s osmibodovým mankem na lídra.

Neapol prohrála v Serii A po 19 zápasech a poprvé od 30. dubna. Mužstvo zpod Vesuvu našlo přemožitele ve 22. soutěžním utkání tohoto ročníku teprve podruhé, v listopadu ho v Lize mistrů zdolal doma Liverpool.

Sandro Tonali slaví gól
zdroj: Reuters autor: CIRO DE LUCA

AC Milán udeřil dvakrát mezi 10. a 15. minutou. Nejdříve se prosadil Leao a po něm Tonali. Za domácí snížil v 83. minutě Bonazzoli. Hosté neprohráli čtvrté kolo po sobě a ve třech z nich bodovali naplno.

Fiorentina otevřela skóre po trefě Cabrala, za Monzu srovnal jiný Brazilec Augusto. Barák odehrál 80 minut. "Fialky" zůstaly desáté o dva body za FC Turín, který doma prohrával s Veronou po Djuričově brance ze závěru úvodního dějství. Po změně stran ale vyrovnal Mirančuk a hosté získali první bod po deseti porážkách. Na první příčku zaručující záchranu ale mají osmibodové manko.

Duel Cremonese s Juventusem mířil k bezbrankové remíze. Jenže v úvodní minutě nastavení polský reprezentant Milik vystřelil "Staré dámě" z přímého kopu sedmé ligové vítězství po sobě. Na AC Milán ztrácí turínský tým dva body. Cremonese jako jediné stále v sezoně nevyhrálo a je předposlední.

Lazio prohrálo na hřišti nováčka z Lecce 1:2, přestože vedlo. Za hosty se trefil kanonýr Immobile, domácí ale po přestávce góly Strefezzy a Colomba dokonali obrat a vyhráli potřetí za sebou.

Na Lazio se bodově dotáhl jeho městský rival AS. Svěřenci trenéra Mourinha zdolali Boloňu 1:0 a v Serii A vyhráli po třech utkáních. Plný bodový zisk zajistil úřadujícímu vítězi Evropské konferenční ligy v šesté minutě Pellegrini z penalty.

Sampdoria vyhrála v Sassuolu rovněž 2:1 zásluhou dvou tref v rozmezí 25. až 28. minuty. Prosadili se Gabbiadini a Augello. Výsledek po změně stran zkorigoval Berardi z penalty. Janovský celek zvítězil po čtyřech ligových porážkách a díky teprve druhému triumfu v sezoně se posunul na první sestupovou příčku.

Bergamo díky povedenému závěru odvrátilo na hřišti Spezie čtvrtou prohru za sebou. Po půlhodině hry prohrávalo o dvě branky, jenže v 77. minutě snížil Höjlund a v nastavení zařídil dělbu bodů Pašalič.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:

Salernitana - AC Milán 1:2 (83. Bonazzoli - 10. Leao, 15. Tonali), Sassuolo - Sampdoria Janov 1:2 (64. Berardi z pen. - 26. Gabbiadini, 28. Augello), Spezia - Bergamo 2:2 (8. Gyasi, 31. Nzola - 77. Höjlund, 90+3. Pašalič), FC Turín - Hellas Verona 1:1 (64. Mirančuk - 45. Djurič), AS Řím - Boloňa 1:0 (6. Pellegrini z pen.), Lecce - Lazio Řím 2:1 (57. Strefezza, 71. Colomb - 14. Immobile), Cremona - Juventus Turín 0:1 (90.+1 Milik), Fiorentina - Monza 1:1 (20. Cabral - 62. Augusto), Inter Milán - Neapol 1:0 (56. Džeko), Udine - Empoli 1:1 (3. Baldanzi - 70. Pereyra).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články