Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Derby je atypické, míní Trpišovský. Nerozhoduje to, co bylo před týdnem

V derby se všechno maže, hlásí před blížícím se duelem Slavie se Spartou trenér prvního z celků Jindřich Trpišovský. Jeho svěřenci jsou na tom v tabulce mnohem lépe – Trpišovský však má za to, že dosavadní výsledky nebudou na trávníku znamenat mnoho. "Derby nerozhoduje to, co bylo před týdnem," řekl.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Jak všichni říkají, derby nemá favorita. V tomhle zápase se vše maže, co bylo předtím v sezoně, je to úplně jedno. Vůbec bych nekoukal na to, kdo má kolik bodů a jaký náskok. Kdokoliv z těch týmů by šel do derby třeba v pozici 12. nebo 13. celku v tabulce, je to jedno. Derby je úplně atypický zápas," řekl Trpišovský.

"Většinou hráči v derby podávají trošku jiné výkony než během sezony. Derby rozhoduje mentální nasazení, určitá osobní odvaha, skladba týmu, případně nějaký klíčový moment. Ne to, co bylo před 14 dny, před týdnem. Týden je ve fotbale dost dlouhá doba, hrozně se to mění," dodal kouč.

Sparta doma v lize neprohrála šestnáct utkání za sebou, zatímco venku má sérii tří zápasů bez bodu. "Sparta je doma extrémně silná, za poslední dva roky tam prohrála snad jen s Plzní. Budeme se připravovat na Spartu v domácím prostředí. Co je venku, to je jejich věc," uvedl Trpišovský.

Derby se věnoval i nový díl Fotbal fokus podcastu:

V jarním derby na Letné Slavia po poločase prohrávala 0:3 a nakonec remizovala 3:3. "Za poločas jsme si dali de facto tři vlastní góly. Naopak druhý poločas jsme odehráli tak, jak bychom chtěli hrát pořád. Musíme dobře vstoupit do zápasu a hrát tak, jak jsme v poslední době zvyklí, jak jsme ukázali i v těžkých zápasech v pohárech," dodal Trpišovský.

V případě výhry by se Slavia vzdálila Spartě už na rozdíl deseti bodů. "Za mě by to zase tolik nerozhodlo, protože díky té nadstavbě nebudeme zdaleka ani v polovině soutěže. Mít případně takový luxusní náskok po 14 kolech by bylo příjemné a dávalo by nám to dobrou výchozí pozici. Ale bude se hrát ještě o mraky bodů," řekl Trpišovský.

Nejvíce váhá nad složením útoku. "Hodně nad tím hrotovým hráčem přemýšlíme vzhledem k typologii zápasu i soupeře, který může navíc nastoupit ve dvou rozestaveních. Výkon útočníka, který nastoupí, pro nás bude hodně klíčový. Jeho aktivitu budeme potřebovat," uvedl Trpišovský.

Variantou je i uzdravený kapitán Milan Škoda. "Možností je dost. Milan je v plném tréninku a za 30 minut s Duklou ukázal, že je dobře připraven. Zvažujeme to i vzhledem k jeho zkušenosti. Je v zápasech se Spartou produktivní, pamatuji se na jeho neymarovský slalom pár let zpět, naposledy zase proměnil penaltu," dodal kouč.

Naopak chybět bude jiný útočník Stanislav Tecl, který si obnovil zranění kolena. "Dnes dopoledne proběhlo vyšetření. Pokud se potvrdí původní diagnóza, bohužel bude muset podstoupit operační zákrok," litoval Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články