Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Neymar se vrátil po zranění a hned gólem pomohl sestřelit Chorvaty

Tři měsíce nehrál, ale vrátil se ve velkém stylu. Nejdražší fotbalista světa Neymar nastoupil po zranění nohy v Liverpoolu v přípravném zápase za brazilskou reprezentaci proti Chorvatsku a předvedl, že když to znáte, tak ani tříměsíční pauza nic neznamená. Krásným gólem pomohl Brazílii k výhře 2:0.

Slavící Neymar
zdroj: Reuters autor: Andrew Yates

Neymar si na konci února vymkl kotník a zlomil nártní kůstku a začátkem března byl v Brazílii operován. Slavný útočník Paris St. Germain naskočil do druhého poločasu, v 69. minutě si v šestnáctce pohrál s chorvatskými obránci a napálil míč přesně do horního růžku.

Neymar při oslavě branky běžel obejmout lékaře brazilské reprezentace. "Když jsem viděl míč v síti, myslel jsem jenom na ty, kteří mi pomohli - doktora Lasmara, rodinu a přátele," řekl Neymar.

Je nám líto, video expirovalo.
Neymar po návratu skóroval proti Chorvatsku

"Jsem tak šťastný, že zase mohu hrát fotbal. Byly to velmi tvrdé tři měsíce a hodně jsem trpěl," doplnil šestadvacetiletý bývalý hráč Barcelony.

Podle brazilského trenéra trenéra Titeho ještě Neymar potřebuje čas. "Je to jen člověk, ale takovým návratem překonal i moje očekávání. Bude mít ve hře stejně jako v tréninku výkyvy až do třetího nebo čtvrtého zápasu. Pak se vrátí ke svému standardu," konstatoval Tite.

Brazilci ve třetí minutě nastavení náskok pojistili druhým gólem, když se obloučkem prosadil střídající útočník Roberto Firmino, který hraje za Liverpool.

Pětinásobní světoví šampioni sehrají závěrečný přípravný zápas před světovým šampionátem za týden proti Rakousku. Turnaj v Rusku Neymar a spol. odstartují 17. června proti Švýcarsku a v základní skupině ještě narazí na Kostariku a Srbsko.

Španělsko v souboji účastníků mistrovství světa doma remizovalo se Švýcarskem 1:1. Ve Villarrealu otevřel skóre v 29. minutě Álvaro Odriozola povedeným volejem. Mladý bek si připsal premiérovou trefu při třetím startu za národní tým.

Po hodině hry vyrovnal z dorážky další krajní obránce Ricardo Rodríguez. Španělé neprohráli v 19. zápase po sobě.

Přípravná utkání před mistrovstvím světa:

Liverpool: Brazílie - Chorvatsko 2:0 (0:0)
Branky: 69. Neymar, 90.+3 Firmino.

Mexiko: Mexiko - Skotsko 1:0 (1:0)
Branka: 13. G. dos Santos.

San José: Kostarika - Severní Irsko 3:0 (1:0)
Branky: 30. Venegas, 46. Campbell, 60. Calvo.

St. Gallen: Saúdská Arábie - Peru 0:3 (0:2)
Branky: 41. a 64. Guerrero, 20. Carrillo.

Villarreal: Španělsko - Švýcarsko 1:1 (1:0)
Branky: 29. Odriozola - 62. Rodríguez.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články