Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Neymar i Messi pojedou na šampionát – Rafinha, Alves, Liuz i Pastore ne

Po operaci teprve začíná s tréninkem, ale v konečné nominaci brazilské fotbalové reprezentace na světový šampionát v Rusku nechybí. Největší hvězda týmu – Neymar, nejdražší fotbalista světa, na soupisce figuruje. Trenér Tite z opor musel oželet jen zraněného pravého beka Daniho Alvese a stopera Davida Luize. Nominaci, ale zatím jen širší, oznámila i Argentina a nechybí v ní žádná z největších hvězd  Lionel Messi, Gonzalo Higuaín a Paulo Dybala, šanci mají ale i mladíci.

Neymar v utkání s Japonskem
zdroj: Reuters autor: Pascal Rossignol

Tite se rozhodl na pravou stranu obrany místo Alvese nominovat Danila z Manchesteru City a Fagnera z Corinthians, který dostal přednost před Rafinhou z Bayernu Mnichov.  

Menším překvapením je pak nominace dvojice ze Šachtaru Doněck Freda a Taisona. Mezi stopery se probojoval i Geromel z Gremia, který ve 32 letech odehrál v reprezentaci jen dva zápasy.  Brazílie vstoupí do šampionátu 17. června zápasem proti Švýcarsku, ve skupině E se utká ještě s Kostarikou a Srbskem.

Sampoli nevzal Pastoreho

Argentinský trenér Jorge Sampaoli chce hvězdy doplnit mladíky. Šanci zabojovat o konečnou nominaci dostanou například dvacetiletý útočník Lautaro Martinez z Racing Clubu a jeho spoluhráč ze zálohy Ricardo Centurión. Oba patří k největším hvězdám tohoto ročníku argentinské ligy.

Dále jsou v širším výběru Giovani Lo Celso z PSG, Nicolás Tagliafico z Ajaxu nebo Manuel Lanzini z West Hamu. Premiéru v národním týmu mohou prožít Rodrigo Battaglia ze Sportingu Lisabon nebo brankář River Plate Franco Armani. Ve výběru nechybí ani záložník AC Milán Lucas Biglia, který nedávno utrpěl zranění zad.

Ze známějších jmen se nedostalo na Javiera Pastoreho z PSG nebo na Fernanda Gaga, který se vrací po dlouhém zranění. Konečnou nominaci musí Sampaoli oznámit do 4. června. 

Konečná nominace Brazílie:

Brankáři: Alisson (AS Řím/It.), Ederson (Manchester City/Angl.), Cassio (Corinthians).

Obránci: Danilo (Manchester City/Angl.), Fagner (Corinthians), Marcelo (Real Madrid/Šp.), Filipe Luis (Atlético Madrid/Šp.), Miranda (Inter Milán/It.), Marquinhos, Thiago Silva (oba PSG/Fr.), Geromel (Gremio).

Záložníci: Casemiro (Real Madrid/Šp.), Fernandinho (Manchester City/Angl.), Paulinho (Barcelona/Šp.), Renato Augusto (Peking Čung-che Kuo-an/Čína), Fred (Šachtar Doněck/Ukr.), Philippe Coutinho (Barcelona/Šp.), Willian (Chelsea/Angl.).

Útočníci: Neymar (PSG/Fr.), Gabriel Jesus (Manchester City/Angl.), Roberto Firmino (Liverpool/Angl.), Douglas Costa (Juventus/It.), Taison (Šachtar Doněck/Ukr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články