Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Neymar už trénuje s míčem: Nic mě neomezuje, ale obavy tam jsou

Jak je na tom nejdražší fotbalista světa Neymar před mistrovstvím světa? To je otázka, na kterou neumí odpovědět ani brazilský fotbalista, který je po březnové operaci nohy v nominaci brazilského celku na mistrovství světa, které v Rusku začíná už 14. června.

Neymar
zdroj: Reuters autor: Kim Kyung-Hoon

Neymar si není jistý, zda je dostatečně připravený na zátěž, která ho na šampionátu čeká. Šestadvacetiletý fotbalista Paris St. Germain přiznal, že bezprostředně po zranění v účast na šampionátu v Rusku nevěřil, a tříměsíční rekonvalescenci označil za největší životní výzvu.  

Na konci února se zranil v ligovém zápasu s Marseille. Měl vymknutý kotník a zlomeninu nártní kůstky – operovaný byl 3. března v rodné Brazílii. "Hrát za tři měsíce po takovém zranění na mistrovství světa, to nebude nic jednoduchého. Očekávání fanoušků je velké, sám jsem hodně zvědavý, jak si povedu," uvedl Neymar na sociálních sítích.  

Hned po zranění mu přitom projelo hlavou, že s jeho účastí na mistrovství je konec. "Ale po vyšetření mi všechno řekli, o operaci, jak dlouho bude trvat rehabilitace. To mě uklidnilo," řekl.

Už znovu začal s přípravou. "Už trénuju s míčem, přihrávky i střelbu. Jde to, nic mě neomezuje, teď je čas na zlepšování. Samozřejmě určité obavy tam jsou, ale krok za krokem se jich zbavuju," dodal.  

Brazilci vstoupí do mistrovství světa 17. června zápasem proti Švýcarsku, ve skupině E pak ještě narazí na Kostariku a Srbsko. Přípravné duely předtím odehrají dva - 3. června s Chorvatskem a o týden později s Rakouskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články