Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fotbalové MS podle Pavla Čapka: Německé obhajobě nevěřím, těším se na Belgii

Už devátý světový šampionát ve fotbalu bude "kroutit" v České televizi Pavel Čapek. Dlouholetý sportovní redaktor se poprvé představí pouze v roli průvodce televizními studii, které orámují přímé přenosy jednotlivých utkání. Koho favorizuje nejvíce? Přímé přenosy z MS sledujte od čtvrtka na České televizi a webu ctsport.cz.

Mats Hummels (uprostřed) slaví se spoluhráči vstřelený gól
zdroj: imago sportfotodienst autor: Marc Schueler

"Mistrovství světa se koná jednou za čtyři roky. Tento samotný fakt, že fanoušci po celé planetě mají možnost vidět ty nejlepší týmy z celého světa, je pozvánkou nad všechny přívlastky," láká k vysílání ČT sport, ČT2 a webu ctsport.cz. Na něm se totiž objeví exkluzivně živě čtyři utkání.

35 let. Tak dlouho je Pavel Čapek věrný barvám nejprve Československé, později nynější České televize. Už v roce 1986 působil na Kavčích horách jako tzv. jistící komentátor fotbalového MS. "Z Prahy jsme jistili kolegy, kteří byli tenkrát v Mexiku," vzpomíná.

Ve čtvrtek startující mistrovství světa hostí pro změnu Rusko. "A vidět pohromady Brazílii, Argentinu, Německo, Španělsko či Francii při konfrontaci, to stojí za to a každý fanoušek to ocení," tvrdí Čapek.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavel Čapek: Česká televize odvysílá všech 64 utkání mistrovství světa

Německo obhajuje mistrovský titul, podle Čapka se mu to ale nepodaří. "Těžko odhadovat. Němci mají pořád velký potenciál na to, aby měli ty nejvyšší ambice, ale v přípravě nebyli, co se týče výkonnosti, přesvědčiví. Já osobně jim zas tolik stoprocentně nevěřím," říká s tím, že Die Mannschaft je ale na druhou stranu typické turnajové mužstvo. "Takže z bojů o zlaté medaile je rozhodně odepisovat nelze."

PAVEL ČAPEK:

"ČT odvysílá všech 64 zápasů živě. Čtyři protizápasy s výkopem v osm hodin večer na konci základních skupin budou pouze na webu ctsport.cz a pak ze záznamu v televizi. Šest zápasů bude na ČT2, všechny další na ČT sport, kde budou i studia, experti, zajímaví hosté. Věřím, že se diváci nebudou nudit."

Mezi jednoznačné favority patří i Brazilci. "A po dlouhé době mají velmi kompaktní tým. V záloze mají trojici Casemiro, Paulinho, Fernandinho, kolem skvělé hráče v čele s Neymarem," říká Čapek. Právě útočník PSG se stihl po zranění vrátit. "A navíc mají kompaktní obranu s výborným gólmanem," dodává.

Zvědav je hlavně na Belgičany. "O nich se hovoří už třetí turnaj po sobě včetně mistrovství Evropy. Mají výjimečnou generaci hráčů, kteří jsou perspektivní. Ale zatím to nedokázali potvrdit, tak uvidíme, jestli se už zocelili a prodají to, co v nich je, protože potenciál mají obrovský," myslí si Čapek.

Mistrovství světa se věnuje i speciální vydání FOTBAL FOKUS podcastu:

Otazník visí i nad Argentinci. "Ten tým dokáže porazit kohokoli na světě, ale také lecjaký zápas prohrát. Kvalifikací se protrápili, odhaduje se to hodně složitě," pokračuje Čapek.

Zatímco Argentina má v čele hvězdného Lionela Messiho z Barcelony, Portugalci zase Cristiana Ronalda, který na konci května vybojoval s Realem Madrid už třetí titul šampiona Ligy mistrů za sebou. "Portugalsko si vybralo jeden turnaj za desítky let," vzpomíná Čapek na dva roky staré Euro, v němž Porutgalci ve finále zdolali domácí Francii.

"To by bylo velké překvapení, kdyby bojovali o medaile. Ale stát se může cokoli. Ještě Egypt, který má Salaha, ale ten má obrovské zdravotní problémy a nemá okolo sebe tak kvalitní hráče jako v Liverpoolu," dodává Čapek. A domácí Rusové? "Ti budou rádi, když postoupí ze skupiny."

Zdroj
ČT sport, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články