Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Rozjetá Brazílie přejela Rakušany, opět se trefil i uzdravený Neymar

Jeden z hlavních kandidátů na titul má před mistrovstvím světa v Rusku výbornou formu. Brazilští fotbalisté v posledním zápase před šampionátem porazili ve Vídni Rakousko s přehledem 3:0. Jeden gól dal i Neymar. Největší hvězda týmu, která je po dlouhém zranění opět v pořádku, se trefila i v předešlém zápase s Chorvatskem.

Neymar
zdroj: ČTK/AP autor: Ronald Zak

Brazilcům to šlape. Z posledních dvaceti zápasů prohráli jediný a v patnácti z nich nedostali gól. Míč v jejich brance neskončil už 477 minut.  

Pro Neymara z Paris St. Germain byla trefa v zápase s Rakouskem už 55. gólem za národní tým, čímž se na třetím místě historické tabulky brazilských střelců dotáhl na Romária. Víc branek než Neymar dali jen Ronaldo (62) a Pelé (77).

Poslechněte si speciální FOTBAL FOKUS podcast o mistrovství světa:

Brazilci ve Vídni začali zvolna, ale s blížícím se poločasem trápili hluboký rakouský obranný blok čím dál víc. Nakonec jim pomohl šťastný odraz, když po Williamově střele z velké dálky skončil míč u volného Gabriela Jesuse a útočník Manchesteru City se trefil ke vzdálenější tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Brazílie zametla s Rakouskem a odletěla do Ruska

Favorit měl celý zápas ve své moci a Rakušanům dovolil jen náznaky akcí. V 63. minutě Brazilci udeřili podruhé. Neymar předvedl v pokutovém území kličkovanou, kterou zakončil střelou mezi nohy gólmana. Vzápětí utekl domácí obraně Coutinho a přidal třetí branku. Chvíli nato ještě trefil břevno.  

Brazílie vstoupí do šampionátu za týden v neděli zápasem se Švýcarskem. Ve skupině E má za soupeře ještě Kostariku a Srbsko. 

Příprava před mistrovstvím světa:

Vídeň: Rakousko - Brazílie 0:3 (0:1)
Branky: 36. Gabriel Jesus, 63. Neymar, 69. Coutinho.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy