Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ballack: Že nejede Sané? Nevidím za tím sportovní důvody

Smysl mi to nedává. To ve zkratce prohlásil bývalý německý kapitán Michael Ballack o absenci Leroye Saného v nominaci pro fotbalové MS. Za opomenutím křídelního hráče Manchesteru City vidí jiné než sportovní důvody.

Michael Ballack
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/LakoPress

Dvaadvacetiletý Sané v minulé sezoně za City odehrál 49 soutěžních zápasů, ve kterých si připsal čtrnáct gólů a devatenáct asistencí. Pomohl k mistrovskému titulu a byl zvolen nejlepším mladým hráčem anglické ligy. Přesto se do třiadvacetičlenného výběru nevešel.

"Ukázal všechny své schopnosti a mohl být na mistrovství světa pro Německo hodně užitečný. Opravdu jsem se moc těšil, že takového hráče uvidím na turnaji," řekl jednačtyřicetiletý Ballack. Nebere tak vysvětlení trenéra Joachima Löwa, že místo Saného v konečné nominaci těsně upřednostnil jiného křídelníka Juliana Brandta z Leverkusenu.

"Opravdu za tím nevidím žádné sportovní důvody. Zapomeňte na nějakou cílovou fotografii. Vzhledem k pozici Juliana Brandta to chce velkou fantazii, abyste tomu uvěřili," upozornil někdejší dlouholetý německý kapitán a reprezentant.

"Brandt je dobrý a talentovaný hráč, ale na Saného úrovni prostě nebyl. Sané hrál za větší klub, pod větším tlakem a po boku lepších hráčů. Nemám nic proti Brandtovi, ale nechápu, proč Löw srovnával tyhle dva," doplnil bývalý záložník Chelsea, Bayernu Mnichov nebo Leverkusenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články