Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čtyři duely na MS a konec. Hierro opouští lavičku španělské reprezentace

Překvapivé vyřazení v osmifinále mistrovství světa v Rusku kouči Fernandu Hierrovi pomohlo v rozhodování se o budoucnosti. Ta se nespojí s lavičkou španělské fotbalové reprezentace. Skončil jako dočasný trenér La Roja a nevrátí se ani do své předchozí funkce sportovního ředitele svazu.

Fernando Hierro
zdroj: ČTK/ZUMA autor: David Klein

Bývalý obránce převzal národní tým pouhé dva dny před začátkem mistrovství světa v Rusku, kde jeden z favoritů na zlato nečekaně vypadl už v osmifinále s domácím výběrem.

Padesátiletý Hierro narychlo usedl na lavičku reprezentace poté, co vedení španělského fotbalu přímo v dějišti šampionátu odvolalo trenéra Julena Lopeteguiho kvůli tomu, že se ještě před turnajem dohodl na angažmá v Realu Madrid.

Španělský tým se po většinu mistrovství světa herně trápil. Mistři světa z roku 2010 sice vyhráli základní skupinu před Portugalskem, ale hned v osmifinále vypadli po penaltovém rozstřelu s Ruskem.

Někdejší dlouholetý reprezentant Hierro, který před Španělskem jako hlavní kouč vedl pouze jednu sezonu druholigové Oviedo, se podle webu španělského svazu rozhodl "čelit novým výzvám a rozšiřovat své obzory."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články