Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

"Belgičan" Henry jde proti svému srdci. Vidět ho na lavičce soupeře bude divné, notují si Francouzi

Speciální zápas čeká v semifinále mistrovství světa Thierryho Henryho. Asistent trenéra Belgie se totiž poprvé postaví proti Francii, kterou sám dlouho reprezentoval. Porazit se bude snažit mimo jiné i bývalé spoluhráče v čele s koučem Didierem Deschampsem, se kterým slavil nejcennější titul v roce 1998. "Je to bizarní situace," prohlásil lodivod národního týmu ze země galského kohouta. Přímý přenos utkání Francie - Belgie sledujte v úterý od 19:30 na ČT sport a webu ctsport.cz. 

Thierry Henry na lavičce belgické reprezentace
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

"Budeme chtít Titimu (přezdívka Henryho, pozn. autora) ukázat, že si vybral špatnou stranu. Bude divné ho vidět na soupeřově lavičce," doplnil útočník Olivier Giroud.

Čtyřicetiletý Henry odehrál za reprezentaci "les bleus" 123 zápasů a s 51 vstřelenými góly je francouzským rekordmanem. Vedle titulu mistra světa pomohl i k triumfu na ME 2000 a k druhému místu na MS 2006.

Po konci veleúspěšné kariéry působil v roce 2014 jako komentátor, v roce 2016 pak bývalý hráč Monaka, Juventusu, Arsenalu, Barcelony a New Yorku dostal nabídku připojit se k belgickému výběru jako asistent trenéra Roberta Martíneze.

"Thierry Henry je pro nás opravdu důležitý. Vypráví nám příhody ze své kariéry a tím nás inspiruje. Když něco řekne, vždy je to velmi užitečné. Jeho zkušenosti z mistrovství světa na nás mají pozitivní vliv," řekl belgický obránce Toby Alderweireld. "Raději bych, aby dával rady mně," reagoval Giroud.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brazílie - Belgie

Francouzi ale věří, že Henryho přítomnost nebude pro Belgičany takovou výhodou a že jim nepomůže k postupu do finále. "Myslím si, že Thierry bude asi jediný na hřišti, kdo bude spokojený, ať už to dopadne jakkoli. Když vyhrajeme my, určitě bude také šťastný, protože je to pořád Francouz," prohlásil obránce Lucas Hernandez.

Zvláštní moment čeká i talentovaného útočníka Kyliana Mbappého, který bývá často k Henrymu přirovnáván a sám ho považuje za svůj vzor. "Byl to skvělý hráč a hodně mě inspiroval. Mezi námi je velký respekt. Bude divné ho vidět na druhé straně. A určitě to bude divné i pro něj," uvedl Mbappé.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články