Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bývalý sudí Meier: Rozhodčí shazuje na šampionátu jejich nedostatečná příprava

Natal (Brazílie)/Kolín nad Rýnem - V úvodním utkání pochybná penalta, hned v tom druhém zase dvojice neuznaných branek- Rozhodčí jsou v Brazílii pod velkým tlakem a – alespoň souzeno optikou odehraných zápasů – příliš ho nezvládají. Podle bývalého předního sudího Urse Meiera za jejich minely může nedostatečná příprava a skutečnost, že jsou stále částečnými amatéry. Právě to by mohla pomoci vyřešit jejich profesionalizace.

Bývalý rozhodčí Urs Meier
zdroj: ČTK/AP

"Nestačí se připravovat pouze před mistrovstvím světa, musíte trénovat a učit se po celý rok. Tak jako to dělají hráči. Rozhodčí prostě zůstávají částečně amatéry, s tím více nenaděláte. Pak nezvládají důležité situace," uvedl pětapadesátiletý Meier. Obě neuznané branky z utkání Mexiko – Kamerun podle něj měly jednoznačně platit. "Při prvním gólu byli útočící i bránící hráč na stejné úrovni, byl to regulérní gól," uvedl Meier k situaci z 12. minuty.

Ještě větší chybu ale podle něj udělal kolumbijský sudí Wilmar Roldán o chvíli později, kdy nepostřehl, že na Mexičana Giovaniho Dos Santose poslal hlavou balon bránící Kamerunec. O ofsajd tak nemohlo jít. Meier připisoval chybu i špatné komunikaci hlavního Roldána s asistentem. "Rozhodčí by si měli uvědomit, že hlavičkoval kamerunský hráč, a pak branku uznat," dodal Meier, který sám startoval na světovém šampionátu a pískal i finále Ligy mistrů.

Mexiko nakonec nemusely přehmaty sudích mrzet, Kamerun porazilo 1:0. Hůře na tom byli Chorvati, kteří v zahajovacím duelu ve čtvrtek po sporné penaltě v jejich neprospěch podlehli Brazílii 1:3. Rozhodčí jim navíc zřejmě neuznal regulérní vyrovnávací trefu a před třetím inkasovaným gólem neodpískal faul domácího hráče.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články