Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Van Gaal vzal do Kataru zraněného Depaye i dva nováčky bez startu za "oranjes"

V nominaci nizozemských fotbalistů na mistrovství světa v Kataru je i zraněný útočník Memphis Depay a dva nováčci Jeremie Frimpong s Xavim Simonsem. Mezi 26 jmény, která oznámil trenér Louis van Gaal, chybí zkušený brankář Jasper Cillessen, vážné zranění už dříve vyřadilo klíčového záložníka Georginia Wijnalduma. Nizozemci se ve skupině A utkají se Senegalem, Ekvádorem a Katarem.

Memphis Depay
zdroj: Reuters autor: Piroschka van de Wouw

Depay je mimo hru od září, kdy odkulhal ze zápasu Ligy národů s Polskem. V dresu Barcelony do té doby nasbíral v sezoně jen 150 minut. Van Gaal ale už dříve prohlásil, že Depaye, který je s 42 góly suverénně nejlepším střelcem v kádru, do Kataru vezme, pokud bude moct nastoupit aspoň v jednom utkání.

Do konečné nominace se překvapivě dostali i jednadvacetiletý obránce Leverkusenu Frimpong a ještě o dva roky mladší záložník Eindhovenu Simons, ačkoli ani jeden z nich nemá stejně jako brankář Andries Noppert na kontě žádný start za "áčko". Místo naopak nezbylo na další mladíky Devynea Rensche, Ryana Gravenbercha nebo Donyella Malena.

Konečná nominace Nizozemska:

Brankáři: Justin Bijlow (Feyenoord), Andries Noppert (Heerenveen), Remko Pasveer.

Obránci: Daley Blind, Jurriën Timber (všichni Ajax Amsterodam), Denzel Dumfries, Stefan de Vrij (oba Inter Milán/It.), Matthijs de Ligt (Bayern Mnichov/Něm.), Virgil van Dijk (Liverpool/Angl.), Nathan Aké (Manchester City/Angl.), Tyrell Malacia (Manchester United/Angl.), Jeremie Frimpong (Leverkusen/Něm.).

Záložníci: Teun Koopmeiners, Marten de Roon (oba Bergamo/It.), Steven Berghuis, Davy Klaassen, Kenneth Taylor (všichni Ajax Amsterodam), Cody Gakpo, Xavi Simons (oba PSV Eindhoven), Frenkie de Jong.

Útočníci: Memphis Depay (oba Barcelona/Šp.), Vincent Janssen (Antverpy/Belg.), Luuk de Jong (PSV Eindhoven), Steven Bergwijn (Ajax Amsterodam), Noa Lang (Bruggy/Belg.), Wout Weghorst (Besiktas/Tur.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články