Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Southgate nominoval do Kataru. Angličany bude reprezentovat i kritizovaný Maguire

Do nominace anglické fotbalové reprezentace na mistrovství světa v Kataru se dostali i kritizovaný obránce Harry Maguire nebo křídelní hráč James Maddison. V šestadvacetičlenném výběru trenéra Garetha Southgatea naopak chybějí například ofenzivní hráči Tammy Abraham a Jarrod Bowen.

Harry Maguire a trenér Gareth Southgate
zdroj: ČTK/AP

Devětadvacetiletý stoper Maguire v této sezoně za Manchester United odehrál pouze osm soutěžních zápasů. O další ho připravilo svalové zranění, kouč "rudých ďáblů" Erik ten Hag rovněž kapitána několikrát nechal jen na lavičce náhradníků.

Maddison dosud za národní tým nastoupil jen v části kvalifikačního utkání s Černou Horou v roce 2019. V aktuálním ročníku anglické ligy ale pětadvacetiletý hráč prokazuje slušnou formu a v dresu Leicesteru zaznamenal šest gólů a čtyři asistence.

Originální způsob zveřejnění nominace Albionu:

Do mužstva se vrací Marcus Rashford. Útočník Manchesteru United naposledy reprezentoval Anglii ve finále loňského Eura s Itálií, v němž neproměnil penaltu. Southgate povolal i krajního beka Kylea Walkera a jeho spoluhráče z Manchesteru City záložník Kalvina Phillipse, přestože jsou po operacích třísla, respektive ramena.

Nominováni byli i útočník Callum Wilson z Newcastlu či středopolař Chelsea Conor Gallagher, zatímco do výběru se nevešli záložník James Ward-Prowse ze Southamptonu, útočník Brentfordu Ivan Toney nebo obránce Fikayo Tomori, přestože pravidelně nastupuje za AC Milán. Jediným krajánkem je tak středopolař Jude Bellingham z Dortmundu.

Angličané turnaj v Kataru zahájí v pondělí 21. listopadu zápasem proti Íránu a ve skupině B pak ještě narazí na USA a Wales. Albion usiluje o první světové zlato od roku 1966.

Nominace Anglie na MS:

Brankáři: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal),

Obránci: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Coady (Everton), Eric Dier (Tottenham), Harry Maguire, Luke Shaw (oba Manchester United), John Stones, Kyle Walker (oba Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Ben White (Arsenal).

Záložníci: Jude Bellingham (Dortmund/Něm.), Conor Gallagher, Mason Mount (oba Chelsea), Jordan Henderson (Liverpool), Kalvin Phillips (Manchester City), Declan Rice (West Ham).

Útočníci: Phil Foden, Jack Grealish (oba Manchester City), Harry Kane (Tottenham), James Maddison (Leicester), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články