Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Uruguay nominovala zkušenost i dravé mládí, jede i zraněný Cavani

Fotbalové mistrovství světa v Kataru se blíží a nominaci na turnaj ohlásila už i Uruguay. V týmu jsou i útočník Valencie Edinson Cavani a barcelonský obránce Ronald Araújo, kteří nyní nehrají kvůli zranění. Cavani si na konci října v utkání španělské ligy s Barcelonou poranil kotník. Araújo nehraje od září, kdy si v přípravném zápase proti Íránu zranil stehno a podstoupil operaci.

Pětatřicetiletý Cavani je jedním z pěti uruguayských hráčů, které čeká již čtvrtý světový šampionát. Předchozích tří turnajů se spolu s ním zúčastnili i stejně starý útočník Luis Suárez, šestatřicetiletý brankář Fernando Muslera a obránci Diego Godín (36 let) a Martín Cáceres (35). V roce 2010 vybojovali v JAR čtvrté místo.

Kromě zkušených střelců Cavaniho a Suáreze mají uruguayskou ofenzivu táhnout i mladé hvězdy Federico Valverde z Realu Madrid a Darwin Núňez, kterého v létě koupil Liverpool z Benfiky Lisabon za 1,85 miliardy korun.

Uruguay se ve skupině H utká s Portugalskem, Ghanou a Jižní Koreou.

Nominace Uruguaye na MS:

Brankáři: Fernando Muslera (Galatasaray/Tur.), Sergio Rochet (Nacional Montevideo), Sebastián Sosa (Independiente/Arg.).

Obránci: José Luis Rodríguez (Nacional Montevideo), Guillermo Varela (Flamengo/Braz.), Ronald Araújo (Barcelona/Šp.), José Giménez (Atlético Madrid/Šp.), Sebastian Coates (Sporting Lisabon/Portug.), Diego Godín (Vélez Sarsfield/Arg.), Martin Caceres (Los Angeles Galaxy/USA), Matías Viňa (AS Řím/It.), Mathías Olivera (Neapol/It.).

Záložníci: Matías Vecino (Lazio Řím/It.), Rodrigo Bentancur (Tottenham/Angl.), Federico Valverde (Real Madrid/Šp.), Lucas Torreira (Galatasaray/Tur.), Manuel Ugarte (Sporting Lisabon/Portug.), Facundo Pellistri (Manchester United/Angl.), Nicolás De La Cruz (River Plate/Arg.), Giorgian De Arrascaeta (Flamengo/Braz.), Agustín Canobbio (Athletico Paranaense/Braz.), Facundo Torres (Orlando City/USA).

Útočníci: Darwin Núňez (Liverpool/Angl.), Luis Suárez (Nacional Montevideo), Edinson Cavani (Valencie/Šp.), Maximiliano Gómez (Trabzonspor/Tur.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články