Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

V belgické nominaci nechybí žádná z hvězd včetně zraněného Lukaka

V konečné nominaci Belgie na mistrovství světa v Kataru nechybí hvězdný kanonýr Romelu Lukaku, ačkoli měl pár týdnů před startem turnaje problémy se stehenním svalem. V šestadvacetičlenném výběru španělského trenéra Roberta Martíneze jsou i další tradiční opory Thibaut Courtois, Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne či Eden Hazard, kteří budou mít zřejmě poslední šanci společně získat zlato z vrcholné akce.

Gólová radost Belgičanů, Doku a Lukaku
zdroj: Reuters autor: STUART FRANKLIN

Devětadvacetiletý Lukaku, který je s 68 góly historicky suverénně nejlepším belgickým střelcem, odehrál v této sezoně za Inter Milán kvůli zdravotním problémům jen pět zápasů.

Martínez nicméně prohlásil, že jej byl odhodlaný povolat, i kdyby měl zasáhnout jen do jednoho zápasu ve skupině.

Kromě hráčů, kteří se před čtyřmi lety v Rusku podíleli na zisku bronzu, se do nominace dostala také řada mladíků v čele se záložníky Charlesem De Ketelaerem z AC Milán či Amadouem Onanou z Evertonu.

Naopak Alexis Saelemaekers, Dodi Lukebakio nebo Jason Denayer zůstali pouze mezi náhradníky.

Belgičané se ve skupině F utkají s Kanadou, Marokem a Chorvatskem. Před MS čeká "rudé ďábly" ještě poslední příprava proti Egyptu.

Konečná nominace Belgie na MS:

brankáři: Thibaut Courtois (Real Madrid), Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Simon Mignolet (FC Bruggy)

obránci: Toby Alderweireld (Royal Antverpy), Timothy Castagne (Leicester City), Zeno Debast (Anderlecht Brusel), Leander Dendoncker (Aston Villa), Wout Faes (Leicester City), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Arthur Theate (Stade Rennes), Jan Vertonghen (Benfica Lisabon)

záložníci: Yannick Carrasco (Atlético Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Amadou Onana (Everton FC), Hans Vanaken (FC Bruggy), Axel Witsel (Borussia Dortmund), Youri Tielemans (Leicester City)

útočníci: Michy Batshuayi (Fenerbahce Istanbul), Charles De Ketelaere (AC Milán), Jérémy Doku (Stade Rennes), Eden Hazard (Real Madrid), Romelu Lukaku (Inter Milán), Dries Mertens (Galatasaray Istanbul), Loïs Openda (Racing Lens), Leandro Trossard (Brighton & Hove Albion)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články