Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pulisic i McKennie potáhnou americký tým na mistrovství světa

S osmi fotbalisty z anglických lig včetně záložníka Christiana Pulisice z Chelsea pojede tým USA na světový šampionát do Kataru. Kouč Gregg Berhalter oznámil nominaci na MS, kde se jeho tým utká v základní skupině B s Anglií, Walesem a Íránem.

Christian Pulisic v dresu USA
zdroj: REUTERS autor: Isaiah J. Downing

Také další Američané hrají v předních evropských soutěžích. Devatenáctiletý Joe Scally a stejně starý Gio Reyna působí v Bundeslize, syn někdejší liberijské hvězdy George Weaha Tim patří Lille. V nominaci nechybí ani záložník Weston McKennie z Juventusu, i když o jeho zařazení panovaly pochybnosti kvůli zranění stehenního svalu.

Poslední přípravné zápasy se americkým fotbalistům nepovedly. V září podlehli Japonsku 0:2 a gól nedali ani při remíze se Saúdskou Arábií. Na minulé MS se tým USA neprobojoval, to příští bude za čtyři roky země pořádat spolu s Kanadou a Mexikem.

Jediným hráčem se zkušenostmi z mistrovství světa je obránce DeAndre Yedlin, který si zahrál před osmi lety v Brazílii. Kouč Berhalter startoval na šampionátech v letech 2002 a 2006 a stane se prvním Američanem, jenž se na MS představí jako hráč i trenér.

Nominace USA na MS:

Brankáři: Ethan Horvath (Luton/Angl.), Sean Johnson (New York City FC), Matt Turner (Arsenal/Angl.).

Obránci: Cameron Carter-Vickers (Celtic Glasgow/Skot.), Sergiňo Dest (AC Milán/It.), Aaron Long (New York Red Bulls), Shaq Moore, Walker Zimmerman (oba Nashville), Tim Ream, Antonee Robinson (oba Fulham/Angl.), Joe Scally (Mönchengladbach/Něm.), DeAndre Yedlin (Miami).

Záložníci: Brenden Aaronson, Tyler Adams (oba Leeds/Angl.), Kellyn Acosta (Los Angeles FC), Luca de la Torre (Vigo/Šp.), Weston McKennie (Juventus/It.), Yunus Musah (Valencie/Šp.), Cristian Roldan (Seattle).

Útočníci: Jesús Ferreira (Dallas), Jordan Morris (Seattle), Christian Pulisic (Chelsea/Angl.), Gio Reyna (Dortmund/Něm.), Josh Sargent (Norwich/Angl.), Tim Weah (Lille/Fr.), Haji Wright (Antalyaspor/Tur.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články