Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Deschamps nominoval jedenáct obhájců titulu z Francie, nechybí Benzema i Mbappé

Jedenáct obhájců titulu z roku 2018 zařadil trenér francouzské fotbalové reprezentace Didier Deschamps do nominace na mistrovství světa v Kataru. Navzdory zraněním z poslední doby jsou v mužstvu držitel Zlatého míče Karim Benzema z Realu Madrid, stoper Paris St. Germain Presnel Kimpembe či další obránce Raphaël Varane z Manchesteru United.

Je nám líto, video expirovalo.
O zdravotní stav Benzemy se nebojím, říká Deschamps

Deschamps má ve výběru zatím 25 hráčů. Konečný seznam, který může obsahovat 23 až 26 jmen, musí účastníci šampionátu odevzdat nejpozději v pondělí do 19 hodin.

Do nominace se dostal i šestatřicetiletý Olivier Giroud. Útočník AC Milán má na dosah střelecký rekord francouzské reprezentace, který drží s 51 góly Thierry Henry. Giroudovi scházejí dvě branky.

Kvůli zranění si v Kataru nezahrají Paul Pogba a N'Golo Kanté.

Francouzi vstoupí do šampionátu 22. listopadu zápasem proti Austrálii, ve skupině D se utkají ještě s Dánskem a Tuniskem.

Předběžná nominace Francie:

Brankáři: Alphonse Areola (West Ham/Angl.), Hugo Lloris (Tottenham/Angl.), Steve Mandanda (Rennes).

Obránci: Lucas Hernandez, Dayot Upamecano, Benjamin Pavard (všichni Bayern Mnichov/Něm.), Théo Hernandez (AC Milán/It.), Presnel Kimpembe (Paris St. Germain), Ibrahima Konaté (Liverpool/Angl.), Jules Koundé (Barcelona/Šp.), William Saliba (Arsenal/Angl.), Raphaël Varane (Manchester United/Angl.).

Záložníci: Eduardo Camavinga (Real Madrid/Šp.), Youssouf Fofana (Monako), Matteo Guendouzi (Marseille), Adrien Rabiot (Juventus/It.), Aurélien Tchouameni (Real Madrid/Šp.), Jordan Veretout (Marseille).

Útočníci: Karim Benzema (Real Madrid/Šp.), Kingsley Coman (Bayern Mnichov/Něm.), Ousmane Dembélé (Barcelona/Šp.), Olivier Giroud (AC Milán/It.), Antoine Griezmann (Atlético Madrid/Šp.), Kylian Mbappé (Paris St. Germain), Christopher Nkunku (Lipsko/Něm.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články