Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Iliev potopil plzeňské naděje čtyřmi brankami, Viktoria v Youth League končí

Další fáze Youth League zůstane pro Plzeň zapovězená. Fotbalisté Viktorie do 19 let totiž prohráli v předposledním utkání základní skupiny v Miláně s Interem 2:4 a ztratili naději na postup. Všechny čtyři góly italského favorita vstřelil bulharský ofenzivní záložník Nikola Iliev.

Utkání Inter Milán U19 - Plzeň U19
zdroj: twitter.com/FC Viktoria Plzeň

Plzeňští, kteří v předchozích dvou duelech s Bayernem Mnichov nečekaně získali čtyři body, potřebovali s Interem neprohrát, ideálně zvítězit. Milánský celek byl ale od začátku aktivnější a v první půli si díky Ilievovi vypracoval dvoubrankový náskok. Na druhém zásahu se asistencí podílel osmnáctiletý český záložník Interu Samuel Grygar.

Hosté brzy po změně stran snížili díky vlastnímu gólu, ale poté se znovu dvakrát prosadil nejlepší hráč zápasu Iliev. Za Viktorii v závěru snížil střídající Nigerijec Dabani, krátce nato byl vyloučen Krůta a Západočeši dohrávali v deseti. Plzeňští mladíci i proto nedokázali Interu oplatit zářijovou domácí porážku 0:3.

Západočechům patří ve čtyřčlenné skupině C před závěrečným domácím utkáním s vedoucí Barcelonou třetí příčka. Viktoria ztrácí tři body na Inter, který díky lepší vzájemné bilanci už nemůže přijít o druhé z postupových míst. Na poslední Bayern má Plzeň k dobru bod.

Z Youth League už dříve vypadl i druhý český zástupce Slavia Praha, která v 1. kole mistrovské části pro dorostenecké šampiony svých zemí neuspěla proti Genku. Soutěž je rozdělena na dvě větve. Ve vyřazovací fázi se týmy z mistrovské části potkají s postupujícími celky ze skupinové fáze, v níž soupeří výběry klubů hrajících Ligu mistrů. České maximum v Youth League drží Příbram, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

Utkání 5. kola Youth League pro hráče do 19 let:

Skupina C:
Inter Milán - Viktoria Plzeň 4:2 (2:0)
Branky:
23., 34., 65. a 77. Iliev - 54. vlastní Fontanarosa, 85. Dabani.
Plzeň: Baier - Červený (87. Keltyčka), Vacek, Paluska, Falout - Deml (76. Novák), Gaszczyk, Sojka (87. Lörincz) - Krůta, Štauber (70. Dabani), Hašek (70. Kule). Trenér: Šiml.

FC Barcelona - Bayern Mnichov 3:2 (2:1)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články