Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Mladá Boleslav v přípravě jasně přehrála Liberec

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi vstoupili do Tipsport ligy jasnou výhrou 4:1 nad ligovým konkurentem Libercem. Vyhráli tak i druhé utkání pod novým trenérem Martinem Svědíkem. Góly se o to postarali Jan Chramosta, posila Jakub Nečas, Tomáš Přikryl a Tomáš Fabián. Za Liberec snížil Ondřej Karafiát.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav zvítězila nad Libercem 4:1

Mladé Boleslavi se dařilo zejména v prvním poločase, kdy Liberec jasně přehrávala. Už v sedmé minutě utekl obraně Chramosta a prostřelil gólmana Hladkého. Krátce na to zvýšil Nečas, který po rychlé akci středem hřiště přeloboval brankáře.

Domácí zahodili další šance a skóre se změnilo až krátce po změně stran zásluhou Přikryla. Pak se ale Liberec dostal do hry, a dokonce snížil po hezké trefě Karafiáta z dálky. V závěru ale vrátil Mladé Boleslavi tříbrankovou výhru Fabián střelou z hranice vápna přesně k tyči.

Trpišovský: Trénujeme na umělce, únor nebude lepší

"Panuje spokojenost s prvním poločasem, tam byly principy a parametry, které v naší hře chceme mít. Druhý poločas byl mnohem horší. Takže stále je na čem pracovat a co si vytýkat," řekl po utkání Svědík. "Výsledek nic neznamená, pořád je to jen příprava. Jde hlavně o zpětnou vazbu, co musíme zdokonalovat, a o poznávání hráčů," dodal.

Pro Liberec šlo o první utkání přípravy po návratu z kondičního soustředění na Kypru. "Před třemi dny jsme byli v teple na přírodní trávě, teď jsme v zimě na umělce, ale musíme se přizpůsobit. V únoru to nebude o moc lepší," uvedl trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

"Boleslav byla rychlejší a dynamičtější, my měli problém s komunikací a prostorem, protože jsme dosud trénovali hlavně na malém hřišti. Máme ale hodně na čem pracovat. Hlavně v obraně," připustil Trpišovský, kterému chybělo několik zkušených hráčů včetně Milana Baroše, Lukáše Pokorného, Martina Latky, Davida Hovorky či Egona Vůcha.

Mladá Boleslav - Liberec 4:1 (2:0)

Branky: 7. Chramosta, 12. Nečas, 48. Přikryl, 84. Fabián - 66. Karafiát.

Mladá Boleslav:

I. poločas: Šeda - Pauschek, Da Silva, Král, Fleišman - Takács, Valenta - Přikryl, Magera, Nečas - Chramosta.

II. poločas: Vejmola - Jánoš, Křapka, Hůlka, Fabián - Kúdela, Mareš - Přikryl, Matějovský, Kalabiška - Vukadinovič. Trenér: Svědík.

Liberec: Hladký - Coufal, Kubuškin (46. Karafiát), Piško, Bartošák - Bartl (46. Ševčík), Machuča (46. Obročník), Breite, Šulc - Ekpai (46. Bláha), Voltr. Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články