Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Jablonec roli favorita nepotvrdil, s Varnsdorfem v Tipsport lize jen remizoval

Mladá Boleslav - Fotbalisté Jablonce nepotvrdili roli favorita a ve svém úvodním utkání zimní Tipsport ligy pouze remizovali 2:2 s druholigovým Varnsdorfem. Soupeř v zahajovacím duelu mladoboleslavské skupiny B dvakrát vedl, nečekaný náskok ale ani jednou neudržel. Karviná zvítězila nad slovenskou Skalicou 2:1, Jihlava remizovala se Znojmem 3:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec v přípravě remizoval s Varnsdorfem

Za Jablonec poprvé srovnal po půlhodině hry po rohovém kopu Ondřej Mihálik a krátce po pauze zařídila dělbu bodů zimní posila desátého celku první ligy Jaroslav Diviš. Kouč Zdeněk Klucký měl k dispozici pouze tři hráče na střídání a zbytek kádru trénoval. Varnsdorf vedl trenér Zdenko Frťala, který do říjnového odchodu působil v Jablonci.

"Šance v zápase byly a to na obou stranách, škoda jen, že jsme jich víc neproměnili. Ale byl to pro nás první těžší soupeř. Jsem rád, že se hlavně nikomu nic nestalo," řekl jablonecký trenér Klucký.

Výsledkově velmi nepovedený vstup do přípravy za sebou mají Teplice. Šestý celek ligy na soustředění v Písku pouze remizoval 4:4 s domácím týmem, jemuž patří až čtrnácté místo třetí nejvyšší soutěže. Favorit vedl v druhé půli 4:2, pak dal tyč, ale Jihočeši dokázali za hustého sněžení pět minut před koncem srovnat z penalty.

"Ve druhém poločase nám hodně nepřálo počasí, takže to bylo takové horské utkání. Jsem velmi nespokojený s naší obrannou hrou, protože jsme zápas odehráli směrem dozadu hodně nezodpovědně, a proto skončil 4:4," zlobil se teplický trenér Daniel Šmejkal.

Se soupeřem z nižší soutěže měla práci i Mladá Boleslav. Pátý celek nejvyšší soutěže v premiéře pod novým koučem Martinem Svědíkem porazil třetiligový tým Olympie Hradec Králové pouze 1:0 brankou Adama Jánoše z 52. minuty. Naopak bez problémů zvládlo roli favorita Slovácko, které nad divizním Hodonínem zvítězilo s přehledem 4:0.

Karviná zvítězila nad druholigovou slovenskou Skalicou 2:1, když všechny branky padly v první půli. "Po tomto utkání můžu být spokojený asi pouze s výsledkem, i když někteří hráči neodehráli špatný zápas. Potěšili mě kluci z juniorky a pak naše mladé stálice v kádru, tedy Puchel, Holík nebo Panák," uvedl trenér Karviné Jozef Weber.

Jihlava proti druholigovému Znojmu třikrát ztratila jednogólové vedení a jen remizovala 3:3. "Viděli jsme vyrovnaný duel, v němž si oba celky dokázaly vypracovat šance, a padlo šest gólů. Utkání určitě splnilo svůj přípravný účel," podotkl jihlavský trenér Michal Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihlava se rozešla se Znojmem smírně 3:3
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články