Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hradec Králové dvěma brankami Schwarze porazil Příbram 3:1

Praha – Fotbalisté Hradce Králové ve svém druhém utkání v zimní Tipsport lize porazili dvěma góly Petra Schwarze Příbram 3:1 a spravili si chuť po úvodní porážce 0:3 s Bohemians 1905. Soupeř si naopak připsal ve vyšehradské skupině A druhou prohru.

"Před týdnem se někteří hráči nevyrovnali s těžkými podmínkami. Dnes nebyla taková zima, hřiště bylo zelené, takže to hráčům víc chutnalo. V lize budeme muset válčit, takže tady člověk pozná válečníky," řekl jeden z královéhradeckých trenérů Bohuslav Pilný.

Stále nemohl nasadit navrátilce Tomáše Jirsáka, jehož přestup z Kazachstánu se protahuje. Naopak Východočeši zkoušeli slovenského obránce Timoteje Zahumenského. Za Příbram zase nastoupil například testovaný navrátilec Pavel Pilík, jehož bratr Tomáš patří k oporám týmu, a právě po jeho centru si "Votroci" dali vlastní gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec porazil v rámci Tipsport ligy 3:1 Příbram

"Utkání mělo kvalitu a úroveň. Hradec hrál velmi dobře, druhý poločas hodně dobře kombinoval. Myslím, že i pro diváky to byl dobrý fotbal," uvedl nový kouč Příbrami, posledního týmu ligové tabulky, Kamil Tobiáš.

Jablonec v kombinované sestavě bez řady opor udolal v přípravném utkání třetiligové Zápy 2:1. Outsider na neupraveném terénu pokrytém sněhem vedl a hned po pauze kopal penaltu. Tu však nedal a Severočeši během minuty skóre otočili.

Výhrali fotbalisté Karviné i Slovácka

"Kdybychom věděli, že terén bude takto neupravený, raději bychom to sehráli v Jablonci. Bylo to nebezpečné a jsme jen rádi, že se nikdo nezranil. Místní pořadatelé se tomu zřejmě moc nevěnovali," posteskl si jablonecký trenér Zdeněk Klucký.

Karviná zdolala poslední tým polské ligy Ruch Chorzów 1:0 brankou Lukáše Budínského z 31. minuty. Slovácko v týdnu porazilo divizní Hodonín 4:0 a stejným poměrem si dnes poradilo i s druholigovými Vítkovicemi. "Znovu jsme dali šanci dvěma jedenáctkám. Ve druhém poločase jsme si vytvořili plno šancí," podotkl kouč Slovácka Stanislav Levý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články