Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mít Lewandowského v týmu je požehnání, nešetřil chválou Xavi

V kádru ještě není ani dva měsíce, ale trenér Xavi už vnímá působení kanonýra Roberta Lewandowského v Barceloně jako požehnání. Čtyřiatřicetiletého kapitána polské reprezentace považuje za výjimečného hráče a přirozeného lídra. Letní posila z Bayernu Mnichov vstřelila ve španělské lize podruhé za sebou dva góly a v nedělním třetím kole přispěla k domácímu vítězství 4:0 nad nováčkem z Valladolidu.

Robert Lewandowski z Barcelony oslavuje gól v La Lize
zdroj: REUTERS

Lewandowski otevřel skóre ve 24. minutě, kdy si zaběhl za obranu hostů a v nelehké pozici ze vzduchu usměrnil do sítě Raphinhovu přihrávku na zadní tyč. V 65. minutě zvýšil varšavský rodák na 3:0 po zakončení patou s pomocí teče stopera Valladolidu Joaquína Fernándeze.

"Chtěl bych vyzdvihnout jeho góly. Jeho dokonalé načasování na přihrávku, pohyb, krytí míče. Je to výjimečný hráč, úžasný, přirozený lídr. Je bezvadné ho mít v týmu, je to požehnání," citoval Xaviho web deníku Marca.

"Jde příkladem, je to rozený dříč. Je skromný, pracuje pro mužstvo a pomáhá realizačnímu týmu i mladším spoluhráčům, dělá rozdíl," uvedl dvaačtyřicetiletý bývalý záložník katalánského velkoklubu, jehož svěřenci načnou příští týden skupinovou fázi Ligy mistrů na Camp Nou proti Plzni.

Lewandowského ocenila i jiná letní akvizice FCB stoper Jules Koundé. "Je to útočník, který disponuje vším. Dokazuje to svými góly a celkovou hrou. Je jedním z nejlepších hráčů na světě a extrémně nám pomáhá," prohlásil třiadvacetiletý francouzský reprezentant.

Barcelona má po úvodních třech zápasech španělské ligy sedm bodů a je třetí. "Odehráli jsme s Valladolidem komplexní zápas, ale pořád je co zlepšovat. Nevyužili jsme některé šance. Jsme spokojení, odměnili jsme fanoušky, ale nemůžeme zpohodlnět," konstatoval Xavi, jenž s "blaugrana" jako hráč vyhrál mimo jiné osmkrát španělskou ligu a čtyřikrát Ligu mistrů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články