Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lewandowski dvěma trefami pomohl sestřelit Valladolid, Benzema poslal Real do vedení

V Barceloně už se podle všeho zabydlel polský snajpr Robert Lewandowski. Ten ve 3. kole španělské ligy opět dokázal, že vedení katalánského celku udělalo správně, když jej přivedlo z Bayernu, a dal dva ze čtyř gólů, jimiž Barca porazila Valladolid. Vyhrál i Real Madrid, jemuž v Barceloně pomohl udolat Espaňol 3:1 dvěma góly Karim Benzema. Real s plným počtem bodů vede tabulku o skóre před Betisem Sevilla, jenž porazil Pamplonu 1:0. Atlético Madrid v dohrávce zvítězilo 1:0 ve Valencii a má druhou výhru v sezoně.

Róbert Lewandowski
zdroj: ČTK/AP autor: Joan Monfort

Barcelona porazila Valladolid ve všech šesti posledních vzájemných duelech a tým z Katalánska tuto sérii v neděli prodloužil. Velký podíl na tom měl Lewandowski, který ve 24. minutě akrobaticky zakončil centr Raphinhy. Druhý gól přidal před koncem poločasu Pedri po přihrávce Dembélého.

Francouzský útočník zaznamenal další asistenci v 65. minutě, kdy našel průnikovou přihrávkou Lewandowského, který zakončil překvapivě patou, a díky teči hostujícího obránce Fernándeze skončil míč v brance. Polský útočník mohl zkompletovat hattrick v úplném závěru, jeho střelu ale Matip vyrazil na břevno, od něhož se balon odrazil přímo k Sergimu Robertovi, který stanovil konečné skóre zápasu.

Loňský semifinalista Ligy mistrů Villarreal hrál na hřišti Getafe, které prohrálo dva úvodní ligové zápasy. Villarrealu se nepodařilo prolomit domácí obranu. V sedmé minutě nastavení měli hosté ještě kopat penaltu, tu ale nakonec odvolal videorozhodčí. "Žlutá ponorka" neinkasovala v úvodních třech zápasech ligové sezony poprvé ve své historii.

Zápas Betisu rozhodl ve 34. minutě gól Borji Iglesiase, který se trefil v novém ročníku již počtvrté. Těsný náskok udrželi domácí i v oslabení poté, co byl v 73. minutě vyloučen za nakopnutí protihráče Germán Pezzella.

Betis potvrdil svou výtečnou bilanci proti Pamploně, která rovněž vyhrála úvodní dvě kola. Z posledních deseti utkání Osasunu devětkrát porazil a jednou s ní remizoval. Pamplona čeká na výhru nad tímto soupeřem už téměř osm let.

Třetí mužstvo tabulky uplynulé sezony Atlético venkovní výhrou alespoň částečně napravilo předchozí domácí porážku s Villarrealem a je šesté. Valencie prohrála podruhé za sebou 0:1 a s třemi body je čtrnáctá. Ve třech zápasech dosud vstřelila pouze jednu branku, i proto tým posílil uruguayský kanonýr Edinson Cavani, jenž pondělní porážku nových spoluhráčů sledoval přímo z hlediště.

Bilbao deklasovalo Cádiz na jeho hřišti 4:0, dvě branky vstřelil Gorka Guruzeta. Athletic je se sedmi body na děleném čtvrtém místě s Villarrealem a ještě neinkasoval, Cádiz naopak zase neskóroval a jako poslední tým sezony ani nebodoval.

Španělská liga – 3. kolo:

Girona - Celta Vigo 0:1 (49. Aspas), Betis Sevilla - Pamplona 1:0 (34. Iglesias), Elche - San Sebastian 0:1 (20. Méndez), Vallecano - Mallorca 0:2 (14. Muriqi, 64. I Kang-in), Almería - FC Sevilla 2:1 (42. Ramazani, 56. Sadiq - 31. Torres), Getafe - Villarreal 0:0, FC Barcelona - Valladolid 4:0 (24. a 65. Lewandowski, 43. Pedri, 90.+2 Roberto), Espaňol Barcelona - Real Madrid 1:3 (43. Joselu - 88., 90.+10 Benzema, 12. Vinicius Junior, ČK: 96+6. Lecomte, EB), Cádiz - Bilbao 0:4 (56. a 90.+3 Guruzeta, 24. I. Williams, 78. Berenguer), Valencie - Atlético Madrid 0:1 (66. Griezmann).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články