Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liverpool a Porto jsou v osmifinále LM, Real prohrál se Šachtarem i podruhé

Ve 4. kole skupinové fáze Champions League si fotbalisté Liverpoolu postup nezajistili, tentokrát už šanci využili a po vítězství 1:0 nad Ajaxem jsou v osmifinále. Play-off nemine ani FC Porto, kterému k definitivní jistotě stačila remíza 0:0 s Manchesterem City. Naopak Real Madrid bude muset o účast v osmifinále bojovat i nadále, protože i podruhé prohrál se Šachtarem Doněck.

Dentinho z Šachtaru právě překonal Thibauta Courtoise z Realu
zdroj: REUTERS

Liverpool nastoupil proti Ajaxu bez brankářské jedničky Alissona Beckera, který si v sobotním zápase s Brightonem natáhl zadní stehenní sval. Premiéru v soutěži si tak odbyl Caoimhin Kelleher, jenž zažil po gólu Curtise Jonese v 58. minutě vítěznou premiéru. Na lavičce "Reds" seděl český brankář Vítězslav Jaroš.

Porto si postup pohlídalo remízou 0:0, naopak Manchester City prodloužil sérii bez porážky ve skupinové fázi soutěže na 15 zápasů. Ve druhém utkání skupiny C udolal Olympique Marseille díky dvěma proměněným penaltám Dimitriho Payeta Olympiakos Pireus 2:1 a připsal si první výhru v ročníku.

Postup naopak v "áčku" odmítli fotbalisté Atlética Madrid, kteří přišli o výhru nad Bayernem v 86. minutě, kdy z penalty vyrovnal na 1:1 Thomas Müller. "Rojiblancos" se příští středu utkají o druhé postupové místo v přímém souboji se Salcburkem, který vyhrál 3:1 na hřišti Lokomotivu Moskva. Dvěma góly se o to postaral útočník Mergim Berisha. Atléticu bude v Rakousku stačit k postupu remíza.

Bayern naopak ukončil sérii 15 vítězných zápasů v soutěži. Ve skupinové fázi však prodloužil sérii bez porážky na 21 zápasů, neprohrál už víc než tři roky. V Madridu se musel obejít bez třetího nejlepšího střelce historie LM Roberta Lewandowského, kapitána Manuela Neuera a Leona Goretzky, kteří kvůli rozhodnutí trenéra Bayernu Hanse-Dietera Flicka do Madridu neodcestovali, aby si odpočinuli.

Stejná situace jako ve skupině A je před posledním kolem základní části i v "déčku". Atalantě, která remizovala 1:1 s Midtjyllandem, bude v přímém duelu o druhé postupové místo stačit remizovat na hřišti Ajaxu Amsterdam.

Zamotaná skupina B

Značně se zamotala situace ve skupině B po nečekaných vítězstvích Šachtaru 2:0 nad Realem Madrid a Interu Milán 3:2 na hřišti Mönchengladbachu. Ten je na tom s osmi body nejlépe, o bod za ním jsou Šachtar s Realem a pět bodů má Inter. Po posledních zápasech skupiny Real - Mönchengladbach a Inter - Šachtar může postoupit do osmifinále ještě kterýkoli z klubů.

Oba góly Šachtaru dali střídající hráči, v 57. minutě otevřel skóre Dentinho, v závěru se prosadil sólem z vlastní poloviny Salomon. Real podlehl Šachtaru i v úvodním zápase v Madridu 2:3.

"Jsem optimista, je to pro nás komplikovaný okamžik, ale musíme čerpat z naší povahy a hrdosti. Nezasloužili jsme si prohrát. Nyní je čas věřit v osud a doma proti Mönchengladbachu vyhrát," řekl po zápase trenér Realu Zinédine Zidane. Šachtar zvítězil poté, co v předchozích duelech s Mönchengladbachem dostal dohromady deset branek.

Fotbalisté Interu vykřesali postupovou naději především díky dvěma gólům Romelua Lukakua ve druhém poločase v rozmezí devíti minut. Mönchengladbach, za nějž se dvakrát trefil Alassane Pléa, mohl vyrovnat na 3:3, sudí však překazili Pléovi hattrick. Po zhlédnutí videa gól kvůli ofsajdu spoluhráče odvolali.

5. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:
Lokomotiv Moskva - Salcburk 1:3 (0:2)
Branky:
79. Mirančuk z pen. - 28. a 41. Berisha, 81. Adeyemi. Rozhodčí: Palabiyik - Sesigüzel, Olguncan - Bitigen (video, všichni Tur.).

Skupina B:
Šachtar Doněck - Real Madrid 2:0 (0:0)
Branky: 57. Dentinho, 82. Solomon. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.) - Gil (video, Pol.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články