Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Messiho chtěl vykoupit z Barcelony ruský klub, Ronaldo odmítl prodloužit s Realem

Barcelona - Ještě než argentinský fotbalista Lionel Messi v minulém týdnu prodloužil smlouvu s Barcelonou, dostali prý Katalánci nabídku z Ruska na odstupné ve výši 250 milionů eur (zhruba 6,3 miliardy korun). Samotný útočník by si v případě odchodu přišel v novém působišti na 90 milionů eur v průběhu následujících tří let, zhruba tři čtvrtě miliardy korun ročně. To Cristiano Ronaldo La Ligu možná opustí. Spekulace začaly poté, co údajně odmítl prodloužit svůj kontrakt.

Podle listu El Mundo Deportivo byl s nabídkou pro Messiho kontaktován jeho otec, deník však název klubu nespecifikoval.

Messi s Barcelonou prodloužil smlouvu do června 2018 s odhadovaným navýšením platu na 16 milionů eur ročně. Částka 250 milionů eur údajně nabídnutá ruskou stranou odpovídá výši odstupného, za jaké mohou kluby argentinskou hvězdu z Barcelony vykoupit. Stejná klauzule je zanesena i v Messiho novém kontraktu.

Messi hraje za první tým Barcelony od roku 2004 a smlouvu prodloužil už popáté. Za mládežnické výběry katalánského klubu nastupoval již od roku 2000.

Ronaldovi vadí přístup španělských médií

Cristiano Ronaldo nehodlá v Realu Madrid prodloužit smlouvu, která mu vyprší v roce 2015. Královský klub mu přitom podle deníku AS nabídl zvýšení platu z deseti na patnáct milionů eur ročně, pokud podepíše nový kontrakt do roku 2018.

Za Ronaldovou nespokojeností v Realu údajně nejsou peníze. Hráče trápí spíš přístup španělských médií, neboť si myslí, že právě kvůli němu nemá šanci získat Zlatý míč. V Realu přitom Ronaldo za tři a půl sezony nastřílel 169 branek, v průměru bezmála jednu na zápas.

Proto se očekává, že Real sedmadvacetiletého útočníka v létě prodá, aby fotbalista po vypršení smlouvy neodešel zadarmo. Za hlavní uchazeče o Ronalda jsou považovány Paris St. Germain a Manchester United, za nějž Portugalec před přestupem do Španělska hrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články