Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Messi, Puyol a Xavi prodloužili smlouvy s Barcelonou

Barcelona - Argentinský fotbalista Lionel Messi se dohodl s Barcelonou na prodloužení smlouvy až do června 2018. Katalánský klub o tom informoval na svých internetových stránkách s tím, že nový kontrakt pětadvacetiletá hvězda podepíše v nejbližších dnech.

Lionel Messi
zdroj: Getty Images autor: David Ramos

Spolu s Messim, který o víkendu proti Atlétiku Madrid dvěma góly vylepšil svůj rekord v počtu vstřelených branek za rok na 90 zásahů, se Barcelona domluvila na prodloužení smlouvy také s kapitánem Carlesem Puyolem a záložníkem Xavim. Oba se klubu upsali do června 2016.

Barcelona finanční podmínky Messiho nové smlouvy nezveřejnila. Předchozí kontrakt z roku 2009, který měl skončit v roce 2016, však podle odhadů argentinskému reprezentantovi vynášel 10,5 milionu eur ročně (asi 265 milionů korun).

Podle médií se však Messi dočkal výrazného vylepšení smlouvy, v jednu chvíli se dokonce spekulovalo o doživotním kontraktu. V minulé sezoně se totiž stal nejlepším střelcem v klubové historii, letos překonal maximum v počtu branek v kalendářním roce a je na nejlepší cestě získat počtvrté za sebou Zlatý míč pro nejlepšího hráče světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články