Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Messi se vrátil po trestu gólem v poháru, Barcelona proti Vallecanu splnila povinnost

Lionel Messi v prvním utkání po dvouzápasovém trestu pomohl Barceloně k výhře 2:1 v osmifinále Španělského poháru na hřišti druholigového Raya Vallecano. Hvězdný argentinský útočník, jenž dostal distanc po vyloučení v Superpoháru, jeden gól vstřelil a rozehrál akci před vítěznou brankou.

Utkání Raya Vallecano - Barcelona
zdroj: ČTK/AP

Barcelona postoupila do čtvrtfinále Copy del Rey pojedenácté za sebou, ale ve středu v Madridu musela odvracet hrozící ostudu. I když favorizovaní Katalánci zápasu dominovali a třikrát trefili brankovou konstrukci, vedení se v 63. minutě ujali domácí. Brankář Neto nezachytil přihrávku přes malé vápno a záložník Fran García doklepl míč do odkryté branky.

Svěřenci trenéra Ronalda Koemana výsledek otočili dvěma podobnými góly. V 70. minutě vyslal Frenkie de Jong na levou stranu Antoinea Griezmanna a Francouz předložil ideální přihrávku na vyrovnání Messimu.

O deset minut později kapitán týmu poslal vzduchem míč opět po levé straně Jordimu Albovi, který našel nabíhajícího De Jonga. V nastaveném čase pak Messi, jenž v této sezoně hrál v poháru poprvé, trefil jen boční síť.

Do čtvrtfinále ve středu postoupila také Sevilla bez brankáře Tomáše Vaclíka po vítězství 3:0 nad Valencií, jež ovládla pohár v roce 2019. Oba madridské velkokluby Real a Atlético už z poháru vypadly shodně s třetiligovými soupeři.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články