Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Messi potřebuje v reprezentaci pauzu. Možná vynechá i Copa América příští rok

Na mistrovství světa v Rusku zažil velký tlak a nyní chce Lionel Messi od reprezentačních povinností klid. Hvězdný fotbalista Barcelony prý zvažuje, že vynechá i Copa América, která se uskuteční příští rok v červnu v Brazílii. Své rozhodnutí už sdělil dočasnému kouči argentinské reprezentace Lionelu Scalonimu.  

Lionel Messi
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: ULMER/Michael Kienzler

Messi odehrál v národním dresu 128 zápasů a dal 65 gólů, ale k velké trofeji zatím Argentinu nedovedl. Na mistrovství světa v Rusku Jihoameričané prohráli v osmifinále s Francií 3:4, před čtyřmi lety získali stříbro.

Po turnaji v Rusku doplatil na neúspěch kouč Jorge Sampaoli a nahradil ho dočasně Scaloni. "Telefonicky mu Messi oznámil, že nebude k dispozici na zářijové přípravné zápasy," uvedl deník Clarín. Během turné v USA se v září argentinský výběr utká s Guatemalou a Kolumbií, v říjnu pak vyzve v prestižním duelu Brazílii.

"Je to čistě jeho rozhodnutí, měli bychom mu na to dát dost času. Je to pochopitelné. Když hraje národní tým, ať už dobře nebo špatně, vždycky ho všichni kritizují," zastal se Messiho jeho bývalý reprezentační spoluhráč Carlos Tévez z Bocy Juniors, která nastoupila v Barceloně k přípravnému zápasu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články