Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Za přestupem do Juventusu je Ronaldova rivalita s Messim, domnívá se Giggs

Přestup jako reakce na posedlost neustálým soupeřením? Podle Ryana Giggse je hlavním důvodem Ronaldova přesunu do Juventusu touha portugalského střelce být lepší než jeho hlavní rival Lionel Messi z Barcelony. Trenér velšské reprezentace je přesvědčen, že bývalý hráč Realu Madrid chce dokázat dominanci také v další elitní evropské lize.

Cristiano Ronaldo a Lionel Messi
zdroj: Reuters autor: SERGIO PEREZ

"Cristiano má obsesi porazit Messiho, který celou kariéru strávil v Barceloně. Jeho argumentem je, že získal trofeje v Anglii, Španělsku i s portugalskou reprezentací. Takže bude chtít říct, že to dokázal i v Itálii," uvedl Giggs pro britskou televizi ITV. "Chce to použít v diskusi, kdo z nich je lepší," doplnil někdejší záložník, jenž s Ronaldem za United hrával v letech 2003 až 2009.

Podle Giggse pro třiatřicetiletého kanonýra, který za devět let v Realu nasázel neuvěřitelných 451 soutěžních gólů a čtyřikrát s "bílým baletem" vyhrál Ligu mistrů, nebude úplně snadné uspět v Serii A. "Mít v životopise Manchester United, Real Madrid a Juventus Turín je něco výjimečného. Ale v Itálii to pro Cristiana bude výzva," konstatoval čtyřiačtyřicetiletý Giggs.

Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa od roku 2008 dostal pokaždé buď Ronaldo, nebo Messi a oba elitní útočníci mají na kontě shodně pět trofejí. Není jisté, kdo prestižní ocenění získá za letošní rok, protože rodák z Madeiry i jeho argentinský rival s národními týmy vypadli na mistrovství světa v Rusku už v osmifinále s Uruguayí, respektive s Francií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články