Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Byl jako Patoruzú, přirovnal Maradona Messiho k postavě z komiksu

Argentinská fotbalová osobnost kritizuje. Bývalý hvězdný útočník Diego Maradona se pustil do svých následovníků po porážce 3:4 s Francií a vyřazení v osmifinále mistrovství světa v Rusku. Kapitána Lionela Messiho přirovnal ke komiksové postavě.

Diego Maradona před zápasem Argentiny s Nigérií
zdroj: Reuters

Messi sice zaznamenal ve víkendovém osmifinále dvě asistence, ale v utkání ho zastínil francouzský talent Kylian Mbappé, který dal dvě branky. "Čekal jsem od Messiho víc. Viděl jsem ho strašně izolovaného mimo hru, daleko od vápna," řekl Maradona.

"Pokud hraje na pozici devítky, musí si hledat balon, vytvářet hru, připravovat góly a sám je dávat. Vypadá to, jako bychom více mluvili o Patoruzú než o Lionelu Messim," použil Maradona srovnání s argentinskou komiksovou postavou.

Je nám líto, video expirovalo.
Diego Maradona extatický, spící, vulgární

Pustil se i do kouče národního týmu. Podle něj měl postavit útočníky, kteří jsou více zvyklí svádět souboje ve vápně. "Dopředu jsme věděli, že budou hrát Pavón, Messi a Di María. Ano, umí tvořit hru, ale nejsou to útočníci. Nemyslím si, že vědí, jak se chovat ve vápně, jak vytvářet tlak na stopery, jak vyhrávat souboje," uvedl sedmapadesátiletý bývalý mistr světa a pozdější trenér argentinské reprezentace.

"Řekl bych, že jsme před zápasem šli spíše do kina než na hřiště. Šli jsme na představení předpokládané smrti a vyřazení," dodal Maradona, který na turnaji v Rusku zaujal především svým chováním při posledním zápase skupiny s Nigérií, které jeho svěřenci vyhráli 2:1. Při oslavě vítězného gólu předvedl vulgární gesto, chvíli tancoval a jindy zase na tribuně usínal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články