Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Messi hatrickem sestřelil Curacao a jako třetí fotbalista dosáhl na metu 100 reprezentačních gólů

Další milník ve své fenomenální kariéře pokořil Lionel Messi. Jako třetí hráč překonal hranici 100 branek v reprezentaci. Kapitán argentinských světových šampionů nasázel hattrick při vítězství 7:0 nad Curacaem v úterním přípravném utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Messi dosáhl na metu 100 reprezentačních gólů

Pětatřicetiletý Messi se v Santiagu del Estero proti karibskému soupeři trefil třikrát během 17 minut. Jubilejní 100. gólem otevřel ve 20. minutě skóre po přihrávce Giovaniho Lo Celsa pravačkou po zemi. Druhou stovku zásahů načal ve 33. minutě střelou na zadní tyč a krátce nato zakončil únik po další Lo Celsově nahrávce.

V elitní společnosti stogólových reprezentačních střelců doplnil Portugalce Cristiana Ronalda (122) a Íránce Alího Daeího (109).

"Nepřestáváme slavit a myslím, že je to tak správné a zasloužené. Doufám, že těch branek od Messiho bude ještě víc," uvedl argentinský trenér Lionel Scaloni.

Minulý týden v Buenos Aires Messi v prvním utkání Argentiny od prosincového triumfu na MS v Kataru přispěl 800. soutěžním gólem k výhře 2:0 v přípravě nad Panamou.

Vedle hvězdného útočníka Paris Saint-Germain zatížili v úterý konto Curacaa ještě v prvním poločase Nicolás González a Enzo Fernández, po přestávce pak přidali další branky Ángel Di María a Gonzalo Montiel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články