Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Scaloni je trenérem roku podle FIFA a s Argentinou prodloužil smlouvu o další tři roky

Nejlepší trenér roku v anketě FIFA pokračuje. Trenér Lionel Scaloni, který dovedl v prosinci argentinské fotbalisty k triumfu na mistrovství světa, prodloužil smlouvu do roku 2026. Čtyřiačtyřicetiletý kouč doladil detaily nového kontraktu se šéfem argentinského fotbalu Claudiem Tapiou v Paříži před galavečerem FIFA. 

Lionel Scaloni s cenou nejlepšího trenéra roku podle FIFA
zdroj: ČTK / AP autor: Michel Euler

Mezi trenéry Scaloni v anketě FIFA předčil vítěze Ligy mistrů s Realem Itala Carla Ancelottiho a španělského kouče Manchesteru City Pepa Guardiolu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Argentina - Francie

Scaloni vede reprezentační výběr od roku 2018, kdy nahradil Jorgeho Sampaoliho. Předloni s týmem vyhrál Copu América. Na mistrovství světa v Kataru sice jeho svěřenci na úvod překvapivě podlehli Saúdské Arábii, ale pak v čele s nejlepším hráčem turnaje Lionelem Messim dokráčeli až k titulu, který Argentinci získali potřetí v historii. Za čtyři roky s nimi může Scaloni usilovat o další triumf na šampionátu v Kanadě, Mexiku a USA.

Na mistrovství světa se Scaloni objevil i jako hráč v roce 2006 v Německu. Za národní tým nastoupil v sedmi zápasech. Během aktivní kariéry oblékal dres West Hamu, Lazia Řím, Mallorky či Bergama.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články