Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Sestřihy a momenty 18. dne: Belgii srazil vlastní gól, skvělý Costa poslal Portugalce dál

Další dvě místa ve čtvrtfinále evropského fotbalového šampionátu jsou zaplněná. Mezi posledních osm týmů Eura prošly z osmifinále favorizované týmy Francie a Portugalska. Francouzi udolali Belgii až gólem v 85. minutě, kdy Vertonghen nešťastně tečoval do vlastní branky střelu Kolo Muaniho. Portugalci se na postup nadřeli ještě víc. Ronaldo v prodloužení nedal penaltu a za stavu 0:0 došlo na penaltový rozstřel. V něm zářil  gólman Costa, který chytil Slovincům všechny tři penalty a když Portugalci, včetně Ronalda, první tři proměnili - postoupili. Vítězové se utkají o postup do semifinále.   

Francouzi se radují z postupu do čtvrtfinále Eura
zdroj: Reuters autor: Carmen Jaspersen

Francie – Belgie 1:0

Kdo čekal útočnou smršť a divokou přestřelku, byl zklamán. Očekáváná bitva o čtvrtfinále Eura mezi Francií a Belgií nebyla žádnou fotbalovou hitparádou. Belgie hrála na jistotu a čekala na zázrak z protiútoku. Francie se prala s obranným valem, a když se to přece jen podařilo, tak ve finále scházela přesnost. Až střídající Kolo Muani rozhodl v 85. minutě střelou, kterou nešťastně tečoval bránící Vertonghen. Snaha Belgičanů o vyrovnání už přišla pozdě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Francie – Belgie

Portugalsko – Slovinsko 0:0 po prodl., na penalty 3:0

Roli favoritů splnili, ale pořádně se nadřeli. Fotbalisté Portugalska udolali Slovince po penaltovém rozstřelu a ve čtvrtfinále mistrovství Evropy vyzvou Francouze. Po bezbrankové základní hrací době měl rozhodnutí na kopačce Cristiano Ronaldo, ale v prodloužení neproměnil penaltu. Portugalce to ovšem nemrzelo, protože v loterii pokutových kopů exceloval brankář Diogo Costa, který neinkasoval ani jeden gól.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články