Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Už jsme do toho šlápli i takticky, hlásí Schick a Jankto z Tyrolska

Už třetím dnem se český tým chystá na soustředění v severní Itálii na mistrovství Evropy. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého měli na kempu v Jižním Tyrolsku náročnější trénink a věnovali se také taktickým věcem, které si budou chtít vyzkoušet ve dvou přípravných zápasech. "Dnes jsme do toho šlápli už trochu víc," řekl útočník Patrik Schick. V pátek nastoupí nároďák v Boloni proti Itálii a v úterý v generálce v Praze na Letné vyzve Albánii. Oba přenosy odvysílá živě ČT sport a web ctsport.cz, stejně jako celé Euro.

Slavící Patrik Schick
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

"První dny byly takové trochu nájezdové. Dnes jsme už dělali taktické věci, trochu jsme si foukli. Dostali jsme se už trochu do obrátek," uvedl Schick.

Reprezentanti se v neděli sešli před závěrečnou přípravou v Praze a hned v pondělí se přesunuli do Jižního Tyrolska. Do plného tréninku se zatím nezapojil útočník Adam Hložek, který má lehké zranění kyčle ze závěru ligové sezony.

Hráči si prostředí v hornaté oblasti zatím nemohou vynachválit. "Je dobré, že jsme v horách. Prostředí je trochu jiné než třeba v Janově," podotkl záložník Sampdorie Jakub Jankto.

"Co se týče tréninku, už tam byly nějaké nácviky. První tréninky sloužily hlavně k tomu, abychom se rozdýchali. Někdo měl pauzu třeba 14 dní, někdo týden. Takže trochu se zadýchat u nějakých her. A dnes už jsme probírali nějakou základní taktiku," uvedl Jankto.

Zápas proti Itálii berou reprezentanti jako dobrou prověrku před podobně těžkými duely ve skupině Eura se silnými týmy Chorvatska a Anglie. "Budeme si chtít vyzkoušet nějaké věci, ale neukážeme asi všechny karty. Je to takový těžší test, jelikož je to Itálie. Ale furt to bereme v rámci přípravy. Chceme vyhrát, ale důležitější bude předvedená hra," uvedl Schick pro Fotbalovou asociaci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články