Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Brabec je rád, že s Plzní uhájili páté místo, a těší se na výzvu jménem Itálie

Mezi stopery ve fotbalové reprezentaci je na soustředění v Jižním Tyrolsku v Itálii i Jakub Brabec. Plzeňský fotbalista, který v sezoně prošel i covidem, v pořadu ČT Fotbal extra přiznal, že jej nominace do národního celku nepřekvapila. "Věřil jsem v nominaci," potvrdil.

S Viktorií Plzeň prožil náročnou sezonu, v jejímž závěru byl odvolán trenér Adrián Gula a nahradil ho Michal Bílek. S ním celek nakonec zachránil pátým místem alespoň šanci na Konferenční ligu. "Sezona pro nás byla náročná, ne úplně taková, jak jsme si ji představovali. Ale aspoň že vyšla Konferenční liga. Za úkol jsme měli dostat se do předkol, tak aspoň to," konstatoval.

Uznal, že nový kouč Viktorie to neměl vůbec snadné. "Trenér Bílek to měl náročné. Ta změna přišla zčistajasna, a proto neměl moc prostoru něco změnit. Ale jsem rád aspoň za to páté místo, které jsme uhráli," řekl zkušený reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Brabec: Zápas s Itálií je pro nás velká výzva

Na soustředění je nakonec celkem spokojený i s trávníkem na tréninkovém hřišti, o jehož kvalitě se pochybovalo, a v úterý tým trénoval na jiném hřišti. "Tohle je jiná varianta, zkoušíme tohle hřiště, ale po včerejším tréninku jsme uznali, že to problém není. To hřiště není tak špatné," konstatoval a je rád, že nemusejí dojíždět daleko.

V přípravě na Euro čeká reprezentaci zápas s Itálií a Brabec se na něj těší. "Je to pro nás výzva. Důležitá součást přípravy na Euro. Máme kvalitní týmy ve skupině (Anglie, Chorvatsko a Skotsko) a věřím, že postoupíme a s tak silnými týmy se budeme potkávat i dál," uzavřela opora defenzivy rozhovor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články