Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Frustrující noc a chvála Skotska. Southgate vyzval naštvané fanoušky k trpělivosti

Frustrace – a velká. Tak zhodnotil pocity trenér Gareth Southgate po bezbrankové remíze se Skotskem. Anglie si tak na mistrovství Evropy stále ještě nezajistila postup do osmifinále. Ocenil soupeře, jak ubránili kanonýra Harryho Kanea, jehož musel předčasně vystřídat. Zároveň ale věří, že se jeho tým do další fáze přece jen probojuje, a vyhlíží duel s Českem. Přímý přenos zápasu odvysílá v úterý od 21:00 ČT sport a web ctsport.cz.

Gareth Southgate má o čem přemýšlet
zdroj: ČTK/AP

"Byla to frustrující noc. Musíme Skoty pochválit. Když už takovýto zápas nemůžete vyhrát, tak je důležité hlavně neprohrát. Musíme se nad sebou všichni, počínaje mnou, zamyslet a být příště ještě lepší. Nepředvedli jsme dost na to, abychom zvítězili," řekl Southgate.

Utkání Anglie se Skotskem rozebíral i nový díl Fotbal fokus podcastu:

Nejblíže branky byl ve 12. minutě obránce John Stones, ale po rohovém kopu Raheema Sterlinga hlavičkoval jen do tyče.

"Kdo ví, jak by zápas vypadal, kdyby Johnův pokus spadl do sítě. Mohl to být třeba jiný vývoj. Takhle to vypadalo, že i kdyby zápas trval déle, gól bychom stejně nedali," pronesl jeho spoluhráč Declan Rice.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Anglie - Skotsko

Anglie tak zakončila sérii sedmi výher, v posledních čtyřech zápasech vstřelila jen čtyři branky. Nicméně také inkasovala jen jeden gól z osmi předchozích zápasů a z 18 duelů udržela počtrnácté čisté konto.

Southgate: Výhry jsme schopni nebyli

"Výsledek je pravděpodobně spravedlivý. Nebyli jsme schopní vyhrát, neměli jsme zase kdovíjak vyložené šance, ale na druhou stranu jsme si nezasloužili ani prohrát," uvedl Southgate.

Ten vyzval k trpělivosti fanoušků a ostatních jak z hlediska výsledků, tak i při tlaku na útočníka Kanea. Kanonýr Tottenhamu měl v 29. minutě příležitost, hlavičkou v pádu minul, jinak ho skotští obránci eliminovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chorvatsko – Česko

"Musíme se na zápas podívat jako na výkon celého týmu, a ne jen jednoho člověka. Skotové ho velmi dobře ubránili. Když máte kolem sebe pět hráčů a nemáte moc prostoru, je to těžké. Soupeř byl důrazný a dobře bránil," mínil Southgate, který pak autora 34 reprezentačních branek čtvrt hodiny před koncem vystřídal.

"Potřebovali jsme více náběhů za obranu a cítil jsem, že Marcus Rashford nám dá novou energii. Chtěli jsme vyhrát," prohlásil anglický trenér.

Ten nyní vyhlíží zápas s Českem, s nímž se 22. června utká o prvenství ve skupině D, ale také bude bojovat o definitivní jistotu postupu. "Samozřejmě, že panuje vždy zklamání, když nezískáte výsledek, jaký byste chtěli. Pořád jsme ale uprostřed turnaje a uprostřed základní skupiny. Chápeme to, ale naším hlavním cílem je dostat se do další fáze a je třeba si říct, že jsme na dobré cestě," dodal Southgate.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články