Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Cítil jsem gól ve vzduchu, řekl Schick o penaltě s tamponem v nose

V první chvíli českým fanouškům bezesporu zatrnulo. Ve formě hrající útočník Patrik Schick ležel v pokutovém území Chorvatů na zemi a směrem ke střídačce signalizoval ošetření. Krátce nato už po proměněné penaltě oslavoval třetí gól na Euru a posun do čela tabulky střelců, přestože mu z nosu stále tekla krev.

Patrik Schick se raduje z gólu v chorvatské síti
zdroj: AP autor: Paul Ellis

"Byl jsem otřesený, ale myslel jsem si, že mě (Lovren, pozn. autora) trefil loktem a že to VAR zpětně uvidí," popsal inkriminovanou situaci z první půle, v níž ho chorvatský stoper poslal ve vzdušném souboji na trávník.

Hlavní rozhodčí Carlos del Cerro Grande ze Španělska následně s pomocí videozáznamu odhalil faul a nařídil pokutový kop, z kterého Schick otevřel skóre. "Cítil jsem ve vzduchu gól a věřil jsem si, takže jsem to vzal na sebe. Úplně mimo jsem nebyl, jen mi tekla krev z nosu."

"Jsem útočník a chci dávat góly. Zvlášť teď, když mi to tam padá. I proto jsem chtěl na penaltu jít. Kopnul jsem ji tak, jsem jsem chtěl," zdůraznil.

Lékaři sice Schickovi krvácení zastavili, ale útočník Leverkusenu se až do konce utkání, ve kterém nakonec odehrál 74 minut, ideálně necítil. "Nedýchalo se mi dobře, ale nějak jsem to zvládl. Ve fotbale se to občas stane," konstatoval střelec, který od vicemistrů světa čekal mnohem víc. 

"Zvlášť kvůli tomu, kde jejich hráči působí a jakou mají kvalitu. My jsme perfektně bojovali a snažili se odříznout Modriče, aby tolik netvořil. Ve finále tolik šancí neměli."

Jednu z mála ovšem Chorvaté po individuální akci Ivana Perišiče ve 47. minutě využili a vyrovnali na konečných 1:1. "Možná jsem si mohl stoupnout blíž k míči, aby rychle nerozehráli, ale to už nevrátím. Bod bereme," prohlásil pětadvacetiletý forvard.

Češi se remízou výrazně přiblížil postupu do osmifinále, aktuální zisk čtyř bodů by totiž mohl k místence v play-off stačit bez ohledu na úterní utkání s Anglií. "Jisté ještě nic není. Jsme blízko a uvidíme, jak se to vyvine v ostatních skupinách. Čeká nás náročné cestování. Musíme pořádně zregenerovat a připravit se," zakončil Schick.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články