Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Coufal nehledal u Perišičova gólu výmluvy: Špatně jsem se obul na druhou půli a uklouzl

Z Premier League je na to zvyklý a i nyní dostal na starosti jednu z největších hvězd soupeře. Reprezentační bek Vladimír Coufal měl po remíze 1:1 s Chorvatskem smíšené pocity. Výsledek hraje v rámci skupiny D na Euru českým fotbalistům do noty, ovšem zadáka West Hamu mrzelo podklouznutí při vyrovnávacím gólu Ivana Perišiče.

Coufal podklouzl a jen sledoval gólovou ránu Perišiče
zdroj: Reuters autor: PETR DAVID JOSEK

Svěřenci Jaroslava Šilhavého vedli po proměněné penaltě Patrika Schicka. První poločas zvládli velice dobře a také Coufal měl jednu nadějnou pozici v úvodu zpoza vápna, ale jeho střela byla zblokována. Dobrý pocit z první půle Coufal trochu nahlodal v pozápasovém hodnocení.

"Možná jsme z toho mohli vytěžit ještě trochu víc, ale bod asi bereme. Remíza je zasloužená, oba týmy měly své šance. Kdyby nám to někdo řekl před zápasem, asi bychom to vzali," řekl s lehkým úšklebkem Coufal.

V hlavě měl stále situaci ze 47. minuty. Záložník Interu Milán využil jeho pádu a s přehledem zakončil na vzdálenější tyč. "Škoda, myslím si, že kdybych tam neuklouzl, tak bych Perišiče možná ještě stihl zblokovat. Na to se nemůžu vymlouvat, špatně jsem se obul na druhý poločas. Bohužel to dobře proměnil. Ještě k tomu jsem si hlídal levou nohu a on to dobře zasekl. Ukázal, že je dobrý hráč," pokrčil rameny osmadvacetiletý obránce.

Další problém viděl u gólového momentu už dřív. Andrej Kramarič totiž u půlicí čáry pohotově zareagoval a rychle poslal míč na parťáka. "Nestoupli jsme si před balon, dobře tam Perišič vyplaval, šel jeden na jednoho. Nestihli jsme to zavřít a prostě to proměnil, jejich chytrost, naše hloupost," dodal Coufal.

Kromě srovnání stavu však tato situace neměla na český tým příliš vliv. "Myslím, že jsme dost zkušené mužstvo, drželi jsme se nějakého plánu a zkoušeli jsme hodně držet balon. Když jsme byli v klidu a nezmatkovali na míči, tak jim taky nevoní běhání a presování. Nakonec jsme to uhráli," potěšilo trojnásobného mistra se Slavií.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články