Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pudil má naději na základní sestavu. Ale vím, že jednička je Limberský, přiznává

Praha - V základní sestavě české fotbalové reprezentace nastoupil obránce Daniel Pudil naposledy v květnu 2012, teď by ale mohl dostat po dlouhé době zase šanci. Jeho nasazení je totiž jednou z variant, jak v nedělním utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Islandem nahradit na levé straně defenzivy zraněného Davida Limberského.

Daniel Pudil (vpravo) v utkání FA Cupu proti Manchesteru City
zdroj: Getty Images autor: Richard Heathcote

"Je pravda, že teď je ta šance na to být na hřišti asi největší. Pokud tam budu, budu se snažit hrát tak, jak hraju v klubu. Sezona se zatím z mého pohledu vyvíjí dobře. Budu se snažit odevzdat maximum, abych trenéra uspokojil. Co bude v dalších zápasech, to je na něm," řekl dnes novinářům v Praze Pudil.

Zatím ovšem netuší, zda v neděli dostane šanci on, nebo kouč Pavel Vrba posune Michala Kadlece nalevo a postaví místo něj jiného stopera. "Sestava zatím daná není, žádná jména nepadla. Na tom mém postu jsou tu tři hráči a pořád je to otevřené," podotkl hráč anglického druholigového Watfordu.

Pod koučem Vrbou se Pudil vrátil do reprezentace a třikrát nastoupil jako střídající hráč do přípravných zápasů. V probíhající kvalifikaci ovšem ještě neodehrál ani minutu. V základní sestavě národního celku se objevil naposledy předloni v květnu v přípravě proti Izraeli před evropským šampionátem, potom ho tehdejší trenér Michal Bílek těsně před turnajem vyřadil z nominace.

"Ten zápas ani nepočítám. Sice se říkalo, že se to tam lámalo, ale o tomhle zápase to nebylo. Ano, bylo to sice před Evropou, ale podle mě už bylo dávno rozhodnuto, že na Euro nepojedu," podotkl Pudil.

Devětadvacetiletého obránce potkala stejná věc už před předešlým evropským šampionátem v roce 2008, kdy vypadl z nominace kvůli zranění ruky. Věří, že do třetice už by mu Euro neuteklo. "Když se na to podívám, je mi 29 let a moc dalších kvalifikací na Euro už být nemusí. Jsem rád, že jsem se do nároďáku mohl vrátit. Ani mi vyloženě nevadí, že nehraju, že hraje David Limberský. Jsem pyšný, že tady vůbec můžu být," uvedl Pudil.

Nečeká, že by nadcházející zápas s Islandem na jeho pozici něco výrazného změnil. "Nemyslím, že by se všechno změnilo, když nastoupím, odehrál bych to kvalitně a třeba dal gól. Myslím, že situace bude stejná. David je tady číslo jedna. Pět šest let ukazuje výbornou výkonnost v nároďáku i v Plzni. Já to respektuji. Nemám žádný problém, když se se mnou jedná na rovinu, což s trenérem Vrbou máme," uvedl Pudil.

Vedle Limberského postrádá národní tým před Islandem i dalšího hráče základní sestavy záložníka Lukáše Váchu, Pudil ale věří, že si s tím Češi poradí. "Máme dostatečně kvalitní mančaft, abychom Davida a Lukáše nahradili, předvedli minimálně stejné výkony jako proti Turecku a Nizozemsku a zvládli to. A měli dvanáct bodů," dodal Pudil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články