Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fotbalisté trénovali ofenzivu, všichni hráči jsou fit

Praha - Čeští fotbalisté pokračují v Praze v přípravě na nedělní zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti Islandu v Plzni. Reprezentanti na dopoledním tréninku pilovali hlavně ofenzivu, po obědě měli krátké volno a vpodvečer se věnovali taktické poradě u videa.

Trénink fotbalové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Původně měli hráči stejně jako ve středu trénovat na strahovském stadionu dvoufázově, ale nakonec byli na hřišti jen před polednem. Odpolední část trenéři zrušili.

"Dnes jsme se věnovali především nácviku ofenzivy. Těší nás, že jsou všichni hráči v pořádku a absolvují tréninky bez úlev," uvedl pro server fotbal.cz reprezentační trenér Pavel Vrba.

Island – nejdisciplinovanější tým

Forma Islandu zdá se být obrovská. "Po losu jsem byl přesvědčený, že nejsilnější soupeři budou Nizozemsko a Turecko, teď se to trochu otočilo. Těžko říct, jestli je Island nejsilnější, ale určitě je nejdisciplinovanější," uvedl Vrba. "Je na něm vidět, že chce moc postoupit na velký turnaj. Navíc to není výběr jednotlivců, ale opravdový tým. V tom je jeho síla. Bude to hodně nepříjemný soupeř," dodal trenér.

Hráči po obědě odpočívali různě. Brankář Petr Čech, Tomáš Sivok, Ladislav Krejčí, Filip Novák a Bořek Dočkal využili volný čas jako modelové při focení.

V pátek má tým naplánovaný jeden trénink dopoledne na Strahově. Po sobotní snídani vyrazí výprava do Plzně, dějiště nedělního duelu s Islandem. Sobotní předzápasový trénink od 19:00 je v Doosan areně otevřený pro veřejnost, nedělní utkání začne ve 20:45.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak trenér Vrba připravuje pro hráče video?

Vrba: Plzeňští fanoušci patří k nejlepším v lize

Reprezentační kouč se na "domácí" plzeňský stadion moc těší. "Plzeňští fanoušci patří k těm nejlepším v lize, tedy kromě těch dýmovnic, které, doufám, v neděli nebudou," připomněl nedávnou výtržnost při ligovém utkání s pražskou Spartou. "Jinak jsou plzeňští fanoušci skvělí a asi si tu reprezentaci zaslouží za to, jak v poslední době podporují plzeňský fotbal," dodal Vrba.

Češi vyhráli všechny tři dosavadní duely kvalifikace - doma s Nizozemskem 2:1, stejným poměrem v Turecku a 4:2 v Kazachstánu. Utkání s Islandem bude přímým soubojem o první místo ve skupině, protože soupeř také neztratil ani bod a díky lepšímu skóre vede tabulku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články