Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Černý kůň šampionátu z Rakouska zahájí Euro proti Maďarsku

Bordeaux - V kvalifikaci neporažené Rakousko vstoupí do turnaje nejlepších mužstev starého kontinentu prestižním duelem proti Maďarsku, jehož brankář Gábor Király má šanci stát se nejstarším hráčem historie mistrovství Evropy. Přímý přenos utkání sledujte od 17:25 na ČT sport a našem webu.

David Alaba
zdroj: AP autor: Darko Bandic

Rakušané by na svém druhém ME rádi navázali na výbornou kvalifikaci, v níž z deseti zápasů devětkrát vyhráli a jednou remizovali. Hrát ve skupině F jim vyhovuje. "Myslím, že máme společně s Maďarskem, Islandem a Portugalskem výhodu, že můžeme sledovat ostatní zápasy. Už jsme jich viděli hodně a v něčem se zkusíme inspirovat," řekl záložník Zlatko Junuzovic.

Trenér našich jižních sousedů Marcel Koller přivezl do Francie výběr, jehož hlavní postavou je nepochybně obránce mnichovského Bayernu David Alaba. Třiadvacetiletý hráč plní v reprezentaci roli středního záložníka a výraznou měrou pomohl týmu k suverénnímu postupu.

"Utkání s Maďarskem určitě bude těžké. Jsou kompaktní s dobře organizovanou obranou a v útoku si vždy vytvářejí šance. Musíme hrát na 120 procent," doplnil další rakouský středopolař Alessandro Schöpf. 

Rakousko - Maďarsko

Umístění v žebříčku FIFA: 10. - 20.

Předpokládané sestavy:

Rakousko: Almer - Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs - Alaba, Baumgartlinger - Harnik, Junuzovic, Arnautovic - Janko.

Maďarsko: Király - Kádár, Lang, Guzmics, Fiola - Nagy, Gera - Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh - Szalai.

Absence: nikdo - Kádár (nejistý start).

Nejlepší střelci z aktuální nominace: Janko (26) - Gera (24).

Maďarsko se představí na Euru poprvé od roku 1972. Brankář Király může ve 40 letech a 75 dnech překonat rekord Lothara Matthäuse. Bývalý německý reprezentant v roce 2000 proti Portugalsku nastoupil v 39 letech a 91 dnech.

"Hodně se těším. Portugalsko má velká jména, ale my, Island i Rakousko si myslíme, že můžeme postoupit ze skupiny. Je to pro nás velká výzva," upozornil Király.

Souboj sousedů začíná v Bordeaux v 18 hodin.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Rakousko - Maďarsko

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články