Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Španělsko udolalo Švýcarsko v prodloužení, semifinále ME do 21 let nemine i Izrael

Přemožitelé české reprezentace z Izraele si na mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let zahrají o medaile. V úvodním čtvrtfinále totiž zastavili senzační tažení domácích Gruzínců, které vyřadili v penaltovém rozstřelu. Po 120 minutách svítil na ukazateli skóre bezbrankový stav. Z postupu se radují také favorizovaní Španělé, jež porazili Švýcary 2:1 po prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále Španělsko – Švýcarsko

Hrdinou úvodního čtvrtfinále se stal izraelský gólman Daniel Perec, který si připsal několik důležitých zákroků a ve třetí sérii penaltového rozstřelu chytil Gaguův pokus. V páté sérii pak Chvadagiani napálil míč do tyče.

Perec obdržel následně cenu pro hráče utkání. "Je to čest, ale při penaltách jsou podle mě pod větším tlakem hráči. Šlo o týmový výkon, proto se chci o cenu podělit s ostatními," řekl Perec.

Zápas v Tbilisi sledovalo 44 338 diváků, čímž šampionát v Gruzii a Rumunsku opět překonal rekord v návštěvnosti na jednom střetnutí Eura do 21 let. V dosavadním průběhu turnaj navštívilo už 250 746 fanoušků, čímž bylo překročeno celkové maximum z ME v Polsku v roce 2017, kam zavítalo 243 995 diváků.

Mladí Izraelci zažívají další nečekaný úspěch po zisku bronzu na nedávném mistrovství světa hráčů do 20 let. O postup do finále se utkají s vítězem nedělního měření sil mezi Anglií a Portugalskem.

Semifinále nemine ani Španělsko. Pětinásobní šampioni přišli v Bukurešti v nastavení normální hrací doby o vedení 1:0, ale ve 103. minutě jim zařídil postup tečovanou střelou obránce Miranda. Jejich příštím soupeřem budou Francouzi, nebo Ukrajinci.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let – čtvrtfinále:

Tbilisi: Gruzie – Izrael 0:0, na pen. 3:4
Penalty proměnili: Azarovi, Davitašvili, Moistsrapišvili – Cohen, Gandelman, Khalaili, Glukh. Penalty neproměnili: Gagua, Chvadagiani.

Bukurešť: Španělsko - Švýcarsko 2:1 po prodl. (1:1, 0:0)
Branky: 68. S. Gómez, 103. Miranda - 90.+1 Amdouni.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články