Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Matějů má nové angažmá v Serii A, dohodl se na smlouvě v Benátkách

V lednu se rozhodl, že už ho druhá italská liga nenaplňuje, a dohodl se s vedením klubu na ukončení smlouvy v Brescii. Nyní už má fotbalový obránce Aleš Matějů nový klub. Hrát bude za Benátky. S nováčkem italské ligy podepsal smlouvu do konce sezony s opcí na další dva roky. Osmnáctý tým nejvyšší soutěže o tom informoval na svém webu.

Aleš Matějů se snaží vzít míč Driesi Mertensovi z Neapole
zdroj: ČTK/AP autor: Gianluca Checchi

Pětadvacetiletý Matějů ukončil předčasně své angažmá v Brescii na začátku tohoto roku. Celkem zde odehrál sto zápasů, v nichž vstřelil jednu branku. Po předloňském sestupu do druhé ligy se však netajil, že by chtěl v týmu skončit. Brescii se nepodařilo v minulé sezoně do nejvyšší soutěže vrátit.

Reprezentační obránce Matějů působil v minulosti také v anglickém Brightonu, Plzni nebo Příbrami. Nově se tak stane po Antonínu Barákovi ve Veroně a Davidu Zimovi v FC Turín třetím Čechem v italské nejvyšší soutěži.

Za české reprezentační "áčko" si dosud Matějů připsal deset startů. V létě nechyběl na mistrovství Evropy, na šampionátu ale plnil pouze roli náhradníka a do zápasů nezasáhl. Je univerzálním obráncem, může nastoupit na obou krajích defenzivy a případně i na stoperu.

Benátky mají dosud na kontě v Serii A 18 bodů a patří jim sestupové 18. místo. Na záchranářské pozice ztrácejí dva body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články