Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Matějů si hledá nové angažmá, v Brescii předčasně skončil

Působení obránce Aleše Matějů v druholigové italské Brescii je minulostí. Pětadvacetiletý reprezentant se s klubem domluvil na předčasném ukončení kontraktu, který by mu vypršel na konci sezony. Stal se volným hráčem a může si hledat nové angažmá.

Aleš Matějů se snaží vzít míč Driesi Mertensovi z Neapole
zdroj: ČTK/AP autor: Gianluca Checchi

Matějů působil v Brescii od léta 2018, kdy do klubu odešel na hostování z anglického Brightonu. O rok později do Itálie natrvalo přestoupil a podepsal tříletou smlouvu. S Brescií si jednu sezonu zahrál Serii A, klub však opět sestoupil. Matějů se už tenkrát nechal slyšet, že by chtěl odejít.

V aktuální tabulce druhé nejvyšší soutěže patří celku postupové druhé místo. Matějů v podzimní části zasáhl do sedmnácti z osmnácti kol. Bývalý obránce Plzně či Příbrami odehrál v Itálii 100 soutěžních zápasů a loni v dubnu si připsal jediný gól.

Za české reprezentační "áčko" si dosud připsal 10 startů. V létě nescházel na mistrovství Evropy, ale na turnaji plnil pouze roli náhradníka a do zápasů nezasáhl. Je univerzálním obráncem - může nastoupit na obou krajích defenzivní linie a případně i na stoperu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články