Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Mason, kterému s rekonvalescencí pomáhal i Čech, musí ukončit kariéru

Rok poté, co mu po hlavičkovém souboji se stoperem Chelsea Garym Cahillem praskla lebka, musel bývalý fotbalista Tottenhamu a Hullu Ryan Mason ukončit kariéru. Šestadvacetiletému hráči pomáhal s rekonvalescencí po vážném zranění i Petr Čech.

Zraněný Ryan Mason z Hullu
zdroj: Reuters autor: Eddie Keogh

Záložník Ryan Mason rok po vážném zranění hlavy ukončil fotbalovou kariéru. Šestadvacetiletý hráč s jedním startem za anglickou reprezentaci naposled působil v druholigovém Hullu.

Masonovi v loňském lednovém zápase anglické ligy s Chelsea po hlavičkovém souboji s obráncem Garym Cahillem praskla lebka. Po zhruba desetiminutovém ošetření na hřišti byl s kyslíkovou maskou převezen do nemocnice, kde podstoupil operaci. Od té doby se zotavoval. Odchovanci Tottenhamu pomáhal i brankář Arsenalu Petr Čech, který v minulosti utrpěl podobné zranění.

"Neúnavně jsem pracoval na tom, abych se mohl vrátit na hřiště. Bohužel po doporučení lékařů teď nemám jinou možnost než ukončit kariéru. Vzhledem k povaze mého zranění by bylo příliš riskantní dál hrát fotbal," uvedl Mason na Instagramu.

"Jsem neskonale vděčný celé řadě lidí okolo mě, kteří mi pomohli zotavit se z životu nebezpečného zranění. Děkuji své úžasné snoubenkyni Rachel, která při mě stála každý den a dodávala mi sílu, ať už byly věci sebetěžší. Máme obrovské štěstí, že můžeme být hrdými rodiči našeho dokonalého malého syna George," pokračoval Mason.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články